18 °C Budapest

A vizitdíj első napja - bíztató tapasztalatok

Pénzcentrum
2007. február 16. 09:30

Vegyesek a tapasztalatok az első fizetős napról, ugyanakkor a megkérdezett intézményekben olajozottan működött a rendszer - adja hírül a Napi Gazdaság.

Nem alakult ki óriási tumultus a Fővárosi Önkormányzat Uzsoki Utcai Kórházában. Golub István az intézmény főigazgatója hozzátette, még korai a tapasztalatokról beszélni. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Központi Kórházában az orvosok, betegirányítók, asszisztensek számára oktatást tartottak, a betegeknek pedig szórólapokat készítettek a vizitdíjról.

Tőrincsi József nyugállományú dandártábornok, az intézmény titkárságvezetője szerint amíg nem dől el a kórház sorsa, nem akarnak beruházni automatákba, így most az alkalmazottak segítségével állítják ki a számlát.

A kerepestarcsai Flór Ferenc Kórházban az ellátásra szorulók a bejáratnál lévő recepciós pultnál fizethetik be a vizitdíjat. Gémesiné Lőrincz Márta, az intézmény ápolási igazgatója elmondta, egyelőre kézi nyugtákkal dolgoznak, de később valószínűleg beszereznek néhány automatát.

László Imre, a Szent Imre Kórház főigazgatója szerint a mobiltelefonos fizetési módot egyelőre még nem vették igénybe a betegek, de jellemzően tájékozottak voltak. Nem volt fennakadás a Péterfy Sándor utcai körházban sem, ahol több ponton is be lehet fizetni a díjat. Dobosi Zsolt orvos igazgató szerint egyedül a menteségekkel kapcsolatban merültek fel kételyek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Molnár Lajos egészségügyi miniszter is elégedett volt az első napi tapasztalatokkal, ugyanakkor a rendszert folyamatosan felülvizsgálják, és javítják az esetleges hibákat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?