Vizitdíj fizetése mobilon bankkártyával, "iziben"

Pénzcentrum
2007. április 4. 16:22

A Hedz Magyarország Kft. a Magyar Kórházszövetség XIX. Kongresszusán jelentette be az Európában egyedülálló, az Inter-Európa Bankkal közösen működtetett mobil fizetési szolgáltatása, az iziShopä indulását. A szolgáltatás különlegessége, hogy a felhasználók nem mobil számlájuk, hanem bankkártyájuk terhére fizethetnek, elsőként vizitdíjat.

A mobilon történő fizetés a Hedz Magyarország Kft. technológiai fejlesztéseinek és üzleti tevékenységének központi eleme, melynek célja, hogy kiaknázza a mára mindenki zsebében ott lapuló mobil telefonok üzleti kihasználhatóságát a közlekedés, szórakozás, közigazgatás és természetesen az egészségügy legkülönfélébb területein.

Az iziShopä mobil fizetés üzleti koncepciója merőben más alapokra építkezik, mint a mobil szolgáltatók vagy egyéb piaci szereplők korábbi fizetési rendszerei. Az iziShopä az első, mobil szolgáltatóktól független megoldás, amellyel előzetes szerződéskötés vagy egyenleg feltöltése nélkül bármely hazai vagy külföldi felhasználó a mobiltelefonjáról fizethet. A fizetés pedig nem a telefonszámla terhére, hanem a vásárló számára legnagyobb keretet biztosító bankkártyája terhére történik!

Az iziShopä másik különlegessége, hogy a szolgáltatás nemcsak egy egyszerű bankkártyás fizetést takar, hanem lefedi a vásárlás teljes folyamatát is: a mobiltelefonra egy egyszerű SMS-el telepíthető iziShopä Java-alkalmazás egy interaktív "plázába" kalauzolja a vásárlót, ahol kényelmesen, az interneten megszokott interaktív módon lehet már most vizitdíjat, majd rövidesen számtalan egyéb terméket vásárolni, legyen az buszbérlet, vonatjegy vagy éppen koncertbelépő. "Az iziShop rendkívüli rugalmassága, alacsony tranzakciós költségei és több tíz- vagy akár százezer forintos fizetési összegei egyedülálló üzleti alkalmazásokat kínálnak a közlekedéstől a szórakoztató iparon át az államigazgatásig, amelyekről a kereskedők és szolgáltatók - megfelelő rendszerek híján - eddig még álmodni sem mertek." - magyarázza Fejes Sándor, a Hedz ügyvezetője.

Az iziShopä fizetési tranzakcióinak hátterében egy biztonságos internetes bankkártyás fizetési rendszer van, amit az Inter-Európa Bank eCommerce szolgáltatása biztosít. "Bankunk mindig is kiemelt jelentőséget tulajdonított a bankkártyás fizetések elterjedésének, és meglátásunk szerint az iziShopä most forradalmi változások elé állítja a piacot" - kommentálja a hírt Deák András, az Inter-Európa Bank eBusiness osztályvezetője. Az iziShopä biztonságos adatkommunikációjának kifejlesztésében a Hedz partnere a Budapesti Műszaki Egyetem Híradástechnika Tanszék Crysys Laboratóriuma volt, a Mobil Innovációs Központjának (MIK) támogatásával.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?