23 °C Budapest

Vizitdíj fizetése mobilon bankkártyával, "iziben"

Pénzcentrum
2007. április 4. 16:22

A Hedz Magyarország Kft. a Magyar Kórházszövetség XIX. Kongresszusán jelentette be az Európában egyedülálló, az Inter-Európa Bankkal közösen működtetett mobil fizetési szolgáltatása, az iziShopä indulását. A szolgáltatás különlegessége, hogy a felhasználók nem mobil számlájuk, hanem bankkártyájuk terhére fizethetnek, elsőként vizitdíjat.

A mobilon történő fizetés a Hedz Magyarország Kft. technológiai fejlesztéseinek és üzleti tevékenységének központi eleme, melynek célja, hogy kiaknázza a mára mindenki zsebében ott lapuló mobil telefonok üzleti kihasználhatóságát a közlekedés, szórakozás, közigazgatás és természetesen az egészségügy legkülönfélébb területein.

Az iziShopä mobil fizetés üzleti koncepciója merőben más alapokra építkezik, mint a mobil szolgáltatók vagy egyéb piaci szereplők korábbi fizetési rendszerei. Az iziShopä az első, mobil szolgáltatóktól független megoldás, amellyel előzetes szerződéskötés vagy egyenleg feltöltése nélkül bármely hazai vagy külföldi felhasználó a mobiltelefonjáról fizethet. A fizetés pedig nem a telefonszámla terhére, hanem a vásárló számára legnagyobb keretet biztosító bankkártyája terhére történik!

Az iziShopä másik különlegessége, hogy a szolgáltatás nemcsak egy egyszerű bankkártyás fizetést takar, hanem lefedi a vásárlás teljes folyamatát is: a mobiltelefonra egy egyszerű SMS-el telepíthető iziShopä Java-alkalmazás egy interaktív "plázába" kalauzolja a vásárlót, ahol kényelmesen, az interneten megszokott interaktív módon lehet már most vizitdíjat, majd rövidesen számtalan egyéb terméket vásárolni, legyen az buszbérlet, vonatjegy vagy éppen koncertbelépő. "Az iziShop rendkívüli rugalmassága, alacsony tranzakciós költségei és több tíz- vagy akár százezer forintos fizetési összegei egyedülálló üzleti alkalmazásokat kínálnak a közlekedéstől a szórakoztató iparon át az államigazgatásig, amelyekről a kereskedők és szolgáltatók - megfelelő rendszerek híján - eddig még álmodni sem mertek." - magyarázza Fejes Sándor, a Hedz ügyvezetője.

Az iziShopä fizetési tranzakcióinak hátterében egy biztonságos internetes bankkártyás fizetési rendszer van, amit az Inter-Európa Bank eCommerce szolgáltatása biztosít. "Bankunk mindig is kiemelt jelentőséget tulajdonított a bankkártyás fizetések elterjedésének, és meglátásunk szerint az iziShopä most forradalmi változások elé állítja a piacot" - kommentálja a hírt Deák András, az Inter-Európa Bank eBusiness osztályvezetője. Az iziShopä biztonságos adatkommunikációjának kifejlesztésében a Hedz partnere a Budapesti Műszaki Egyetem Híradástechnika Tanszék Crysys Laboratóriuma volt, a Mobil Innovációs Központjának (MIK) támogatásával.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?