22 °C Budapest

Hülyének nézték az Electro World vevőit: 3 év lesz az ára?

Pénzcentrum
2007. május 25. 09:00

Bírósággal akarja az Electro World Magyarország Kft-t az általa forgalmazott termékek gyártó jótállási idejének betartására a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége - írja a Népszabadság.

Az ügy egy konkrét eset kapcsán robbant ki, melyben egy párásító készülékre a gyártó 3 éves jótállást vállalt, az Electro World azonban ebből csak egyetlen évet adott tovább vásárlóinak. A reklamáló vevőnek ezt azzal próbálták megmagyarázni, hogy a dobozon magyarul nincs feltüntetve a 3 éves jótállás, hazánkban pedig csak 12 hónap a kötelező garancia, az Electro World pedig ehhez tartja magát.

A kötelező jótállásról szóló kormányrendelet egyértelműen kimondja, hogy a gyártó által vállalt, a kötelező minimumnál hosszabb jótállási időt a kereskedőnek tovább kell adnia a fogyasztónak, mely kötelezettség alól az sem jelent feloldozást, ha a dobozon nincs magyarra lefordítva a gyártó vállalása.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?