Megemelt inflációs prognózis, elmaradt kamatcsökkentés - mit mondanak az MNB szakértői?

Pénzcentrum
2007. május 23. 11:17

A várt enyhe, 0.1-0.2% pontos csökkentéssel szemben emelte 2008-as feltételes előrejelzését az éves átlagos inflációra és maginflációra az MNB stáb a hétfőn megjelent inflációs előrejelzésben. Ez elsősorban az érdemben emelt olajár-prognózissal függhet össze, és ez magyarázhatja, hogy miért maradt el a piac kisebb része által várt első kamatcsökkentés a Monetáris Tanács részéről. Az MNB-stáb most először adott előrejelzést 2009-re, mely azt mutatja, hogy az inflációs hullám addigra már teljesen elvonulhat: a középtávú 3%-os inflációs cél alá süllyedhet éves átlagban a pénzromlás üteme.

Az Inflációs Jelentés részleteiről kérdezhetik olvasóink a készítőket a portfolio.hu fórumában. A stáb tagjai 14:00 órától válaszolnak a beérkezett kérdésekre.

Fórum

Inflációs jelentés info

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25