4 °C Budapest

Több százmilliárdos forgalom a kábeltv-piacon - eladó cég nincs, vevő lenne

Pénzcentrum
2007. április 19. 09:30

Jelenleg a vevők vannak túlsúlyban a hazai kábeltelevíziós hálózatok piacán. A piacvezető cégek (UPC, EMKTV, Fibernet, T-Kábel) közül egyik sem eladó, sőt a cégek további bővítéseket szeretnének végrehajtani- írja a Napi.

A bővítések gátja, hogy sem a középméretű, sem a kivállalkozások tulajdonosai nem szeretnének megválni vállalkozásuktól, sőt fejlesztésekbe kezdenek, hogy az általuk nyújtott termékpalettát tovább bővíthessék internet-, illetve telefonszolgáltatással.

A jelek szerint az újabb technológia bevezetése sem tudta megtörni a piacon jelen lévő kis- és közép vállalkozásokat, így a nagyvállalatok ilyen módon nem tudják majd bővíteni ügyfélkörüket.

Az analóg kábeltelevíziós szolgáltatás ráadásul most van csúcsán, így újabb területeket lefedő fejlesztések sem várhatóak, a UPC a tavalyi évben hajtott végre beruházásokat, de ezek a már kiépített rendszer stabilizálását célozták.

A legnagyobb növekedést a társaságok az új internetezők számában érheti el, az erőjelzések szerint ugyanis az idén 800 ezer körül alakul majd azoknak az új előfizetők száma. Egyes szakemberek azonban megkérdőjelezik a prognózist, és az internet penetráció növekedésének lassulásával számolnak, amelyet főként a magyar háztartások szerény számítógépes ellátottságával indokolnak.

A cégeknek ennek ellenére nincs okuk a panaszra, hiszen az előző évben is több százmilliárd forintos forgalmat bonyolítottak le.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?