Több százmilliárdos forgalom a kábeltv-piacon - eladó cég nincs, vevő lenne

Pénzcentrum
2007. április 19. 09:30

Jelenleg a vevők vannak túlsúlyban a hazai kábeltelevíziós hálózatok piacán. A piacvezető cégek (UPC, EMKTV, Fibernet, T-Kábel) közül egyik sem eladó, sőt a cégek további bővítéseket szeretnének végrehajtani- írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A bővítések gátja, hogy sem a középméretű, sem a kivállalkozások tulajdonosai nem szeretnének megválni vállalkozásuktól, sőt fejlesztésekbe kezdenek, hogy az általuk nyújtott termékpalettát tovább bővíthessék internet-, illetve telefonszolgáltatással.

A jelek szerint az újabb technológia bevezetése sem tudta megtörni a piacon jelen lévő kis- és közép vállalkozásokat, így a nagyvállalatok ilyen módon nem tudják majd bővíteni ügyfélkörüket.

Az analóg kábeltelevíziós szolgáltatás ráadásul most van csúcsán, így újabb területeket lefedő fejlesztések sem várhatóak, a UPC a tavalyi évben hajtott végre beruházásokat, de ezek a már kiépített rendszer stabilizálását célozták.

A legnagyobb növekedést a társaságok az új internetezők számában érheti el, az erőjelzések szerint ugyanis az idén 800 ezer körül alakul majd azoknak az új előfizetők száma. Egyes szakemberek azonban megkérdőjelezik a prognózist, és az internet penetráció növekedésének lassulásával számolnak, amelyet főként a magyar háztartások szerény számítógépes ellátottságával indokolnak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A cégeknek ennek ellenére nincs okuk a panaszra, hiszen az előző évben is több százmilliárd forintos forgalmat bonyolítottak le.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07