27 °C Budapest

Nagy dobás a Tesco-tól - még hárman vannak, de csak egy maradhat!

Pénzcentrum
2007. január 30. 06:50

A dinamikusan fejlődő orosz kiskereskedelem egy jelentős darabjáért harcol a Carrefour, a Wal-Mart és a hazánkban is jelentős piaci részesedéssel bíró brit óriás, a Tesco. A tavalyi évben 3,45 milliárd dollár vagyis körülbelül 672 milliárd forint profittal rendelkező X5 kiskereskedelmi lánc eladásáról már megindultak a tárgyalások.

Az X5 elnevezést viselő kiskereskedelmi lánc 2006 májusában jött létre két orosz óriás, a Perekrestok és a Pyaterochka összeolvadásával, a többségi részvényes pedig a vállalat 47,8 százalékát birtokló Alfa Csoport lett. Utóbbi részesedése kerül majd eladásra 2008-ban, amikor a cég érvényesítheti vételi opcióját a Karusel kiskereskedelmi lánccal szemben.

A 2010-ig várhatóan évi 16 százalékos növekedést produkáló orosz kiskereskedelmi szektor iránt a Carrefour és a Wal-Mart már korábban is jelentős érdeklődést mutatott, mindketten szeretnének egyéb érdekeltséget is szerezne az óriás potenciált magában rejtő orosz piacon.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?