-2 °C Budapest

Februártól újra drágul az áram? Elsötétülhet az ország egy része...

Pénzcentrum
2007. január 17. 09:30

A Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége által felröppentett hír szerint a gazdasági tárca februárban 5-6 százalékkal emelné az áram árát. A Magyar Nemzet információi szerint a döntés az áramszolgáltatók nyomása mellett a 6%-osra várt idei inflációnak köszönhető.

A minisztériumok között korántsincs összhang, a pénzügyi tárca ugyanis nem támogatja az emelést. Egy biztos, jövő héten ki kell derülnie, hogy mire számíthatunk, az árváltozást ugyanis 8 nappal az életbelépés előtt ki kell hirdetni.

Az áremelés mellett a gazdasági miniszter megnyirbálná a villamosenergia-ipari dolgozók kedvezményeit is, az ágazat dolgozói ugyanis kedvezményes áron kapják a villamos energiát. A szakszervezet vezetője szerint a lépés nyomán akár sztrájkok sorozata sem elképzelhetetlen, mely a fogyasztók számára is következményekkel járhat.

A sztrájkok idején elképzelhető, hogy nem jut mindenkinek folyamatosan áram. A törvények szerint ugyan a szektorban dolgozók mindenkor kötelesek az elégséges szinten biztosítani az ország áramellátását, arról azonban komoly viták kezdődhetnek, hogy mi is az elégséges szint...

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19