11 °C Budapest

Februártól újra drágul az áram? Elsötétülhet az ország egy része...

Pénzcentrum
2007. január 17. 09:30

A Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége által felröppentett hír szerint a gazdasági tárca februárban 5-6 százalékkal emelné az áram árát. A Magyar Nemzet információi szerint a döntés az áramszolgáltatók nyomása mellett a 6%-osra várt idei inflációnak köszönhető.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A minisztériumok között korántsincs összhang, a pénzügyi tárca ugyanis nem támogatja az emelést. Egy biztos, jövő héten ki kell derülnie, hogy mire számíthatunk, az árváltozást ugyanis 8 nappal az életbelépés előtt ki kell hirdetni.

Az áremelés mellett a gazdasági miniszter megnyirbálná a villamosenergia-ipari dolgozók kedvezményeit is, az ágazat dolgozói ugyanis kedvezményes áron kapják a villamos energiát. A szakszervezet vezetője szerint a lépés nyomán akár sztrájkok sorozata sem elképzelhetetlen, mely a fogyasztók számára is következményekkel járhat.

A sztrájkok idején elképzelhető, hogy nem jut mindenkinek folyamatosan áram. A törvények szerint ugyan a szektorban dolgozók mindenkor kötelesek az elégséges szinten biztosítani az ország áramellátását, arról azonban komoly viták kezdődhetnek, hogy mi is az elégséges szint...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00