26 °C Budapest

Hív a Volán, vár a MÁV - menetrendi fejlesztések

Pénzcentrum
2006. december 11. 11:00

Tegnaptól megújult a Magyar Államvasutak (MÁV) és Volán cégek menetrendje. Gyakrabban indulnak intercity (IC) járatok, azonban a Volán cégek 4-8 százalékkal csökkentették helyközi járataik számát - írja a Magyar Nemzet.

A MÁV tájékoztatása szerint a Budapest-Győr-Bécs és a Budapest-Esztergom vonalakon átalakul a vonatközlekedés, mivel megkezdődik az ütemes menetrend kiterjesztése, így bővül a járatok száma. Óránként induló IC köti össze Budapestet Miskolccal, Debrecennel és Nyíregyházával, kétóránként pedig külön gyorsvonat is közlekedik.

Útjára indítják a kör-IC-ket is, ezek a miskolci és a nyíregyházi IC-ket kapcsolják össze Szerencsen és Tokajon keresztül, ceglédi átszállással pedig Kecskemétet és Szegedet lehet gyorsabban megközelíteni. A szegedi vonalon egyébként az eddigi 3 órás követési idő helyett mostantól óránként indulnak IC-k. Azok, akik nem kívánnak IC-vel utazni, a szerelvényekhez kapcsolt gyorsvonati kocsikat vehetik igénybe.

Az elővárosi vonalakon óránkénti ütemes közlekedés indul el Tatabánya-Oroszlány, Esztergom, Hatvan, Nagykáta, Cegléd és Kunszentmiklós-Tass felé is. Az elővárosi közlekedés fejlesztése nem csupán a fővárosra korlátozódik, hanem munkanapokon legalább óránként lehet eljutni Salgótarjánról és Szolnokról Hatvan felé, Füzesabony-Mezőkövesd, illetve Szerencs felől Miskolcra, Szerencs, Záhony, Debrecen felől Nyíregyházára, valamint Balmazújvárosról, Püspökladányról és Nyíregyházáról Debrecenbe.

A Volán társaságok új menetrendje szerint a települések között helyközi forgalomban munkanapokon 40 417, munkaszüneti napokon 19 023, vasárnaponként 15 538 járat, helyben pedig munkanapokon 33 847, szabadnapokon 20 225, vasárnapokon 18 316 járat közlekedik. Az új menetrendeket az eddigi vonalak mentén készítették el, a járatok száma a helyközi forgalomban 4-8 százalékkal csökkent.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem