Hív a Volán, vár a MÁV - menetrendi fejlesztések

Pénzcentrum
2006. december 11. 11:00

Tegnaptól megújult a Magyar Államvasutak (MÁV) és Volán cégek menetrendje. Gyakrabban indulnak intercity (IC) járatok, azonban a Volán cégek 4-8 százalékkal csökkentették helyközi járataik számát - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A MÁV tájékoztatása szerint a Budapest-Győr-Bécs és a Budapest-Esztergom vonalakon átalakul a vonatközlekedés, mivel megkezdődik az ütemes menetrend kiterjesztése, így bővül a járatok száma. Óránként induló IC köti össze Budapestet Miskolccal, Debrecennel és Nyíregyházával, kétóránként pedig külön gyorsvonat is közlekedik.

Útjára indítják a kör-IC-ket is, ezek a miskolci és a nyíregyházi IC-ket kapcsolják össze Szerencsen és Tokajon keresztül, ceglédi átszállással pedig Kecskemétet és Szegedet lehet gyorsabban megközelíteni. A szegedi vonalon egyébként az eddigi 3 órás követési idő helyett mostantól óránként indulnak IC-k. Azok, akik nem kívánnak IC-vel utazni, a szerelvényekhez kapcsolt gyorsvonati kocsikat vehetik igénybe.

Az elővárosi vonalakon óránkénti ütemes közlekedés indul el Tatabánya-Oroszlány, Esztergom, Hatvan, Nagykáta, Cegléd és Kunszentmiklós-Tass felé is. Az elővárosi közlekedés fejlesztése nem csupán a fővárosra korlátozódik, hanem munkanapokon legalább óránként lehet eljutni Salgótarjánról és Szolnokról Hatvan felé, Füzesabony-Mezőkövesd, illetve Szerencs felől Miskolcra, Szerencs, Záhony, Debrecen felől Nyíregyházára, valamint Balmazújvárosról, Püspökladányról és Nyíregyházáról Debrecenbe.

A Volán társaságok új menetrendje szerint a települések között helyközi forgalomban munkanapokon 40 417, munkaszüneti napokon 19 023, vasárnaponként 15 538 járat, helyben pedig munkanapokon 33 847, szabadnapokon 20 225, vasárnapokon 18 316 járat közlekedik. Az új menetrendeket az eddigi vonalak mentén készítették el, a járatok száma a helyközi forgalomban 4-8 százalékkal csökkent.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?