Hív a Volán, vár a MÁV - menetrendi fejlesztések

Pénzcentrum
2006. december 11. 11:00

Tegnaptól megújult a Magyar Államvasutak (MÁV) és Volán cégek menetrendje. Gyakrabban indulnak intercity (IC) járatok, azonban a Volán cégek 4-8 százalékkal csökkentették helyközi járataik számát - írja a Magyar Nemzet.

A MÁV tájékoztatása szerint a Budapest-Győr-Bécs és a Budapest-Esztergom vonalakon átalakul a vonatközlekedés, mivel megkezdődik az ütemes menetrend kiterjesztése, így bővül a járatok száma. Óránként induló IC köti össze Budapestet Miskolccal, Debrecennel és Nyíregyházával, kétóránként pedig külön gyorsvonat is közlekedik.

Útjára indítják a kör-IC-ket is, ezek a miskolci és a nyíregyházi IC-ket kapcsolják össze Szerencsen és Tokajon keresztül, ceglédi átszállással pedig Kecskemétet és Szegedet lehet gyorsabban megközelíteni. A szegedi vonalon egyébként az eddigi 3 órás követési idő helyett mostantól óránként indulnak IC-k. Azok, akik nem kívánnak IC-vel utazni, a szerelvényekhez kapcsolt gyorsvonati kocsikat vehetik igénybe.

Az elővárosi vonalakon óránkénti ütemes közlekedés indul el Tatabánya-Oroszlány, Esztergom, Hatvan, Nagykáta, Cegléd és Kunszentmiklós-Tass felé is. Az elővárosi közlekedés fejlesztése nem csupán a fővárosra korlátozódik, hanem munkanapokon legalább óránként lehet eljutni Salgótarjánról és Szolnokról Hatvan felé, Füzesabony-Mezőkövesd, illetve Szerencs felől Miskolcra, Szerencs, Záhony, Debrecen felől Nyíregyházára, valamint Balmazújvárosról, Püspökladányról és Nyíregyházáról Debrecenbe.

A Volán társaságok új menetrendje szerint a települések között helyközi forgalomban munkanapokon 40 417, munkaszüneti napokon 19 023, vasárnaponként 15 538 járat, helyben pedig munkanapokon 33 847, szabadnapokon 20 225, vasárnapokon 18 316 járat közlekedik. Az új menetrendeket az eddigi vonalak mentén készítették el, a járatok száma a helyközi forgalomban 4-8 százalékkal csökkent.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?