Kevésbé népszerű a vártnál az egyesített bérlet

Pénzcentrum
2006. december 1. 09:30

Kevesebb egyesített bérlet fogyott, mint amennyit prognosztizáltak a Budapesti Közlekedési Szövetségnél - mondta el Denke Zsolt, a kht. egyik ügyvezető igazgatója. A BKV, MÁV és Volánbuszok járatain használható budapesti egyesített bérletből (beb) kevesebb fogyott, emiatt nem kell a társaságok kompenzálására az 1,6 milliárd forintot teljes egészében felhasználni.

A fel nem használt összeg a zárolás miatt negyedével csökkent, azonban a maradványösszeg még így is eléri a 440 millió forintot. Ezt a kht. tanulmányok készítésére kívánja felhasználni, a főváros pedig saját költségvetési hiányának finanszírozására fordítja a tervezett 843 millió forintból fennmaradó 350 millió forintot. Jövőre a tervezett előirányzat 1,453 milliárd forint az állami költségvetésben, a fővároséban pedig 656 millió forint.

Kéthelyi József, a kht. másik ügyvezető igazgatója elmondta, hogy októberben 35 ezer bérletet értékesítettek, amely a tavaly szeptemberi indulás óta rekordméretűnek számít. Az idei összes eladások száma 400 ezer körül várható, azonban az indulás előtt készített előrejelzés havi 120 ezer körülivel kalkulált. Az eltérés egyik oka, hogy a társaságok a várható kieséssel járó kompenzációt a lehető legnagyobb biztonsággal becsülték alulfinanszírozottságuk miatt, s a konstrukció hazai előzmény nélkül jött létre, valamint túlzott áttérési arányt határoztak meg a fővárosi utasok körében is.

A keresletet kedvezőtlenül befolyásolja a vasúti szolgáltatások korlátozott elérhetősége, illetve az, hogy a szolgáltatás bővülése egyelőre csak néhány helyen vonzó. Negatív hatással bírt az is, hogy a helyi árak a helyközi áraknál nagyobb ütemben emelkedtek, így a beb előnyét felemésztette a felár - írja a Világgazdaság.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 23. vasárnap
Zoltán
25. hét
Június 23.
Szentivánéj
Június 23.
Olimpiai világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem