Kevésbé népszerű a vártnál az egyesített bérlet

Pénzcentrum
2006. december 1. 09:30

Kevesebb egyesített bérlet fogyott, mint amennyit prognosztizáltak a Budapesti Közlekedési Szövetségnél - mondta el Denke Zsolt, a kht. egyik ügyvezető igazgatója. A BKV, MÁV és Volánbuszok járatain használható budapesti egyesített bérletből (beb) kevesebb fogyott, emiatt nem kell a társaságok kompenzálására az 1,6 milliárd forintot teljes egészében felhasználni.

A fel nem használt összeg a zárolás miatt negyedével csökkent, azonban a maradványösszeg még így is eléri a 440 millió forintot. Ezt a kht. tanulmányok készítésére kívánja felhasználni, a főváros pedig saját költségvetési hiányának finanszírozására fordítja a tervezett 843 millió forintból fennmaradó 350 millió forintot. Jövőre a tervezett előirányzat 1,453 milliárd forint az állami költségvetésben, a fővároséban pedig 656 millió forint.

Kéthelyi József, a kht. másik ügyvezető igazgatója elmondta, hogy októberben 35 ezer bérletet értékesítettek, amely a tavaly szeptemberi indulás óta rekordméretűnek számít. Az idei összes eladások száma 400 ezer körül várható, azonban az indulás előtt készített előrejelzés havi 120 ezer körülivel kalkulált. Az eltérés egyik oka, hogy a társaságok a várható kieséssel járó kompenzációt a lehető legnagyobb biztonsággal becsülték alulfinanszírozottságuk miatt, s a konstrukció hazai előzmény nélkül jött létre, valamint túlzott áttérési arányt határoztak meg a fővárosi utasok körében is.

A keresletet kedvezőtlenül befolyásolja a vasúti szolgáltatások korlátozott elérhetősége, illetve az, hogy a szolgáltatás bővülése egyelőre csak néhány helyen vonzó. Negatív hatással bírt az is, hogy a helyi árak a helyközi áraknál nagyobb ütemben emelkedtek, így a beb előnyét felemésztette a felár - írja a Világgazdaság.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?