Karácsonyi adomány - kis segítség is lehet nagy

Pénzcentrum
2006. november 23. 13:14

Az Erőforrás Alapítvány United Way Magyarország az Angyalfa Alapítvánnyal és Magyar Testvéri Börtöntársasággal közösen karácsonyi adománygyűjtő kampányt szervez olyan gyermekek számára, akiknek egyik vagy mindkét szülője börtönbüntetését tölti. Ezek a gyerekek önhibájukon kívül kerültek az élet egy visszafordíthatatlannak látszó csapdájába: nem elég, hogy csonka családban nőnek fel, így az anyagi megélhetésük is természetesen nehezebb, emellett át kell élniük a lelki traumát is, hogy egyik szülőjük börtönbüntetését tölti A szülőknek nem áll módjukban karácsonyi ajándékról gondoskodni, bár ők is szeretnék kifejezni szeretetüket, ragaszkodásukat.

Az ajándékozás segítségével próbáljuk jobban összetartani a családokat, elősegíteni a rehabilitációt és nevelni a gyermekeket. Az ajándékgyűjtő kampány nem első alkalommal kerül megrendezésre, hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg több éve. Eddig kb. 500 gyereket tudtunk évente megajándékozni, idén szeretnénk 800, 1000 gyermeknek átadni a szeretet, a törődés érzését és a családi kötődés ajándékát. Hosszútávú célunk minden érintett családhoz eljutni, ami a statisztikák szerint 40-50 ezer gyermeket jelent.

A gyermekek számára gyermekruhát, könyvet, gyermekjátékokat gyűjtünk. Kérjük, segítsen Ön is, ajándékozzon meg egy gyermeket, ossza meg a Karácsony csodáját valakivel, akinek kevésbé szerencsés a családi helyzete. A kampányunk üzenete: Minden gyermeknek jár ajándék Karácsonyra!

Az adományokat a következő helyszíneken várjuk:

Erőforrás Alapítvány United Way Magyarország irodája: 1133 Bp., Pozsonyi út 54. munkanapokon 9-17 óráig. tel.: 320-8110
Angyalfa Alapítvány irodája: 1086 Bp, Dobozi u. 21. előzetes telefonon történő egyeztetés után: Kadlecsik Zoltán (20/824-6907)
Az adományok leadásának határideje: 2006. december 8.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Adományaikat a gyermekek nevében előre is köszönjük!

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?