1 °C Budapest

Így trükköznek a nagyok: lassan mindenért fizethetünk!

Pénzcentrum
2006. november 3. 08:00

Mondhatnánk, hogy nem érdemes túldramatizálni egy-egy voip-szolgáltató díjmódosítását, havi rendszerességű internetes-telefon körképünkből azonban tisztán látszik, hogy a piac a fizetőssé válás irányába robog. Akad persze még olyan oldal, ahonnan ingyenesen telefonálhatunk, érdemes azonban odafigyelni erre a szegmensre, mivel az átrendeződés jelentős mértékűnek mondható. Lássuk, mi történt az elmúlt hónap során!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Korábbi írásainkban rendszeresen kiemeltük, hogy a VoipBuster klónjai által ingyenesen kínált desztinációk promocionális jelleggel szerepeltek (illetve néhol még szerepelnek) a palettán, így elvileg nem kell megdöbbenni azon, ha fokozatosan fizethetünk minden oldalon a hazai vezetékes hálózatba irányuló hívásokért. Meg kell persze jegyezni, hogy a legtöbb oldal akkor kínálja csak az ingyenességet az adott célországokba korlátlanul (tehát hívásbontás nélkül), amennyiben az ügyfél befizet néhány eurót a virtuális számlájára. Ennek fényében egyértelmű, hogy miután elég ügyfél és pénz gyűlt össze, akkor megéri fizetőssé tenni a szolgáltatást és ugyanazon a cégen belül indítani egy új oldalt, mely egy darabig ingyen-perceket kínál, némi befizetés ellenében...

Változatlanul nem árt tudnunk, hogy az általunk fizetendő percdíjakra alapvetően két tényező hat:

• változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
• elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, fonttal szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása. (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.)

Az alábbi táblázatban az egy családba tartozó VoipStunt, VoipCheap, VoipDiscount, VoipBuster és az InternetCalls esetében ki kell emelni, hogy az ingyenesség már hetente csak 300 percre lesz érvényes, az ezt meghaladó percekért 1 penny-t, illetve egy eurócentet kell fizetni a promóciós desztinációk esetében.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Yahoo honlapja szerint a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek.

A Jajah esetében, annak specialitása miatt (két telefont kapcsol össze és nem a számítógépről kell beszélni) ki kell emelni, hogy magyar vezetékes számról indított hívások percdíjait vizsgáljuk.

Ha az árpolitikák nem is kedveztek a hazai voip-osoknak, a forint visszaerősödése mindenképpen pozitívan érinti a telefonálókat, érdemes lehet hát a jelenlegi szinteken feltölteni a virtuális számlaegyenlegeket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?