Így trükköznek a nagyok: lassan mindenért fizethetünk!

Pénzcentrum
2006. november 3. 08:00

Mondhatnánk, hogy nem érdemes túldramatizálni egy-egy voip-szolgáltató díjmódosítását, havi rendszerességű internetes-telefon körképünkből azonban tisztán látszik, hogy a piac a fizetőssé válás irányába robog. Akad persze még olyan oldal, ahonnan ingyenesen telefonálhatunk, érdemes azonban odafigyelni erre a szegmensre, mivel az átrendeződés jelentős mértékűnek mondható. Lássuk, mi történt az elmúlt hónap során!

Korábbi írásainkban rendszeresen kiemeltük, hogy a VoipBuster klónjai által ingyenesen kínált desztinációk promocionális jelleggel szerepeltek (illetve néhol még szerepelnek) a palettán, így elvileg nem kell megdöbbenni azon, ha fokozatosan fizethetünk minden oldalon a hazai vezetékes hálózatba irányuló hívásokért. Meg kell persze jegyezni, hogy a legtöbb oldal akkor kínálja csak az ingyenességet az adott célországokba korlátlanul (tehát hívásbontás nélkül), amennyiben az ügyfél befizet néhány eurót a virtuális számlájára. Ennek fényében egyértelmű, hogy miután elég ügyfél és pénz gyűlt össze, akkor megéri fizetőssé tenni a szolgáltatást és ugyanazon a cégen belül indítani egy új oldalt, mely egy darabig ingyen-perceket kínál, némi befizetés ellenében...

Változatlanul nem árt tudnunk, hogy az általunk fizetendő percdíjakra alapvetően két tényező hat:

• változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
• elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, fonttal szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása. (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.)

Az alábbi táblázatban az egy családba tartozó VoipStunt, VoipCheap, VoipDiscount, VoipBuster és az InternetCalls esetében ki kell emelni, hogy az ingyenesség már hetente csak 300 percre lesz érvényes, az ezt meghaladó percekért 1 penny-t, illetve egy eurócentet kell fizetni a promóciós desztinációk esetében.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Yahoo honlapja szerint a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek.

A Jajah esetében, annak specialitása miatt (két telefont kapcsol össze és nem a számítógépről kell beszélni) ki kell emelni, hogy magyar vezetékes számról indított hívások percdíjait vizsgáljuk.

Ha az árpolitikák nem is kedveztek a hazai voip-osoknak, a forint visszaerősödése mindenképpen pozitívan érinti a telefonálókat, érdemes lehet hát a jelenlegi szinteken feltölteni a virtuális számlaegyenlegeket.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?