21 °C Budapest

Így trükköznek a nagyok: lassan mindenért fizethetünk!

Pénzcentrum
2006. november 3. 08:00

Mondhatnánk, hogy nem érdemes túldramatizálni egy-egy voip-szolgáltató díjmódosítását, havi rendszerességű internetes-telefon körképünkből azonban tisztán látszik, hogy a piac a fizetőssé válás irányába robog. Akad persze még olyan oldal, ahonnan ingyenesen telefonálhatunk, érdemes azonban odafigyelni erre a szegmensre, mivel az átrendeződés jelentős mértékűnek mondható. Lássuk, mi történt az elmúlt hónap során!

Korábbi írásainkban rendszeresen kiemeltük, hogy a VoipBuster klónjai által ingyenesen kínált desztinációk promocionális jelleggel szerepeltek (illetve néhol még szerepelnek) a palettán, így elvileg nem kell megdöbbenni azon, ha fokozatosan fizethetünk minden oldalon a hazai vezetékes hálózatba irányuló hívásokért. Meg kell persze jegyezni, hogy a legtöbb oldal akkor kínálja csak az ingyenességet az adott célországokba korlátlanul (tehát hívásbontás nélkül), amennyiben az ügyfél befizet néhány eurót a virtuális számlájára. Ennek fényében egyértelmű, hogy miután elég ügyfél és pénz gyűlt össze, akkor megéri fizetőssé tenni a szolgáltatást és ugyanazon a cégen belül indítani egy új oldalt, mely egy darabig ingyen-perceket kínál, némi befizetés ellenében...

Változatlanul nem árt tudnunk, hogy az általunk fizetendő percdíjakra alapvetően két tényező hat:

• változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
• elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, fonttal szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása. (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.)

Az alábbi táblázatban az egy családba tartozó VoipStunt, VoipCheap, VoipDiscount, VoipBuster és az InternetCalls esetében ki kell emelni, hogy az ingyenesség már hetente csak 300 percre lesz érvényes, az ezt meghaladó percekért 1 penny-t, illetve egy eurócentet kell fizetni a promóciós desztinációk esetében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Yahoo honlapja szerint a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek.

A Jajah esetében, annak specialitása miatt (két telefont kapcsol össze és nem a számítógépről kell beszélni) ki kell emelni, hogy magyar vezetékes számról indított hívások percdíjait vizsgáljuk.

Ha az árpolitikák nem is kedveztek a hazai voip-osoknak, a forint visszaerősödése mindenképpen pozitívan érinti a telefonálókat, érdemes lehet hát a jelenlegi szinteken feltölteni a virtuális számlaegyenlegeket.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm