Címke: sztrájktörvény (19 cikk)

Pénzcentrum | 2020. február 17. 13:30

Továbbra sincs megállapodás: egyre közelebb a BKV-sztrájk

Eredménytelenül zárult a BKV-nál február 14-én - múlt hét pénteken - a sztrájk előszobájának számító kollektív munkaügyi vita első fordulója. A cég vezérigazgatója változatlanul 8 százalékot ajánlott, így a szakszervezetek is kitartottak a 15 százalékos követelés mellett. Folytatás holnap, február 18-án. A sztrájk előkészítése megkezdődött - olvasható az Egységes Közlekedési Szakszervezet közleményében.

Pénzcentrum | 2019. május 27. 18:30

Hivatalos: egyelőre elmarad a tanársztrájk

Egyelőre elmarad a pedagógusok május 29-re tervezett munkabeszüntetése. A szakszervezeti elnök szerint alkotmányos jogokat is sért, hogy a tankerületek nem tárgyalnak velük a még elégséges szolgáltatásról arra hivatkozva, hogy az nem időszerű. Éppen ezért is követelik a sztrájktörvény módosítását.

MTI | 2019. március 22. 11:32

Megszületett a megállapodás a Hankooknál: ennyi lesz a béremelés

Megegyezett a béremelésről a Hankook Tire vezetésével a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) csütörtökön este, így véget ért a múlt kedd óta tartó, határozatlan idejű munkabeszüntetés.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 26. 05:12

Korkedvezményes nyugdíj: szociális ellátás léphet a helyébe

Szociális, foglalkoztatási típusú ellátás léphetne a korkedvezményes nyugdíj helyébe a jövőben az egyes veszélyeztetett munkakörökben foglalkoztatottak esetében - derül ki a belügy-, a honvédelmi, a nemzetgazdasági, valamint a nemzeti erőforrás minisztériumok közigazgatási államtitkári értekezletének döntése alapján átdolgozott előterjesztésből. Felülvizsgálnák a korkedvezményre jogosító, elavult munkaköri jegyzéket, valamint a megállapítható korkedvezmény mértékét is - értesült a Pénzcentrum.hu.

Pénzcentrum | 2010. január 18. 08:47

Komoly károkat okozott a BKV-sztrájk: hova még a tarifaemelés?

A VEKE a károk megtérítését, a tarifaemelés visszavonását és a sztrájktörvény módosítását követeli. Súlyos vereséget szenvedtek az utasok és szenvedett a közösségi közlekedés ügye az elmúlt héten - derül ki a a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület közleményéből.

Pénzcentrum | 2009. április 28. 11:32

Sztrájktörvény: küszöbön a módosítás?

Nem véletlen, hogy a kormány eddig nem módosította a sztrájktörvényt, ehhez ugyanis az Országos Érdekegyeztető Tanács egyetértése szükségeltetik. A munkáltatói és munkavállalói érdekképviseletek viszont túlságosan félnek attól, hogy csorbulnak a jogaik. Nemrégiben ezért egy többoldalú szakértői munka indult meg a munkaügyi minisztériumban, hogy megszüntessék végre az országban dúló lehetetlen állapotokat.

Pénzcentrum | 2006. szeptember 28. 06:50

Ma reggel nem nyitottak ki a patikák - Miért?

Csütörtökön csaknem az összes magyarországi patika reggel nyolc óra helyett tíz órakor nyit ki - jelentette be Lestyán Balázs, a Magyar Gyógyszerész Kamara (MGYK) elnökségi tagja. Az egészségügyi miniszter törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezve munkaügyi bírósághoz fordul, és a sztrájk visszavonására szólít fel.