2 °C Budapest

Jöhet a fizetésemelés? - Észbontó számok!

Pénzcentrum
2006. augusztus 28. 05:30

Az Egyesült Királyság 20 legnagyobb tőzsdei vállalata munkavállalónként átlagosan 96 ezer font adózás előtti profitot termelt az elmúlt évben - derül ki a The Observer kutatásából.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az átlag természetesen elfedi a szélsőségeket: míg a Britsh Gas 445,200 fontot termel alkalmazottanként, addig a Tesco csupán 6.9 ezret. Az adatok minden esetben a legfrissebb éves jelentésben feltüntetett számokon alapulnak.

A top20 tagjaként a Vodafone csaknem 241 ezer fontot vesztett egy dolgozóra vetítve, miután éves eredménye 14.85 milliárd fontos mínuszt mutatott. Az eredményeket jelentősen torzító Vodafone jelentésről tudni kell azonban, hogy csupán a számviteli leírásoknak köszönhető az óriási veszteség, ezt a tételt kiszűrve pedig megkapjuk a 20 legnagyobb mezőnyében a 96,274 fontos átlagot.

A meglehetősen furcsa összehasonlítás természetesen rávilágít arra, hogy a legtöbb szektorban a konkurens vállalatok hasonló profit/alkalmazott rátával dolgoznak.

A legmagasabb rátával rendelkező British Gas-nak van a lista szereplői közül a legkevesebb alkalmazottja, míg a legalacsonyabb értéket felmutató Tesco foglalkoztat a legtöbb embert.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?