Hogyan fizessünk kevesebbet a fogorvosnál?

Pénzcentrum
2006. augusztus 25. 16:00

A fogorvos meglátogatása biztosan nem tartozik kedvenceink közé, az Egyesült Államokban azonban nem csak a fúró hangjától félnek az emberek, egy rutin beavatkozás ugyanis több száz dollárba kerül, míg egy gyökérkezelésért akát több ezer dollárt is otthagyhatnak a rendelőben.

A fogorvos meglátogatása biztosan nem tartozik kedvenceink közé, az Egyesült Államokban azonban nem csak a fúró hangjától félnek az emberek, egy rutin beavatkozás ugyanis több száz dollárba kerül, míg egy gyökérkezelésért akát több ezer dollárt is otthagyhatnak a rendelőben.

A National Asssociation of Dental Plans szerint az amerikaiak 45 százaléka nem kötött egészségbiztosítást, vagy ha kötött is, a járulékos költségek és az önrész kifizetéséhez még mindig erősen a zsebükbe kell nyúlniuk.

Álljon itt most néhány tanács, amellyek nemsokára talán nekünk is hasznunkra lehetnek.. Ezek a következőképpen hangzanak: ellenőriztesd könyvelőddel, hogy minden lehetséges adócsökkentő tényezővel számoltál-e, megtörténhet ugyanis, hogy a biztosítási összeg ugyan nem fedezi a költségeidet, a fennmaradó részt azonban levonhatod az adóból.

Ha elég bátor vagy csökkentheted a költségeinket azzal is, hogy egyetemi, illetve állami rendelőket keresel fel, ahol általában alacsonyabbak a költségek. Az ilyen rendelők általában maguk is kötnek biztosítást a pácienseikre.

Ha alkalmazott vagy, érdemes utánakérdezned a munkáltatódnál, alkalmazza-e azt a megoldást, hogy egy külön számlára elkülönít az adózatlan jövedelmedből egy előre meghatározott összeget, amely az egyészségügyi vizsgálatokat, és esetleges kezeléseket fedezi. Hasonló módszer nálunk is működik egészségpénztár néven de arra érdemes figyelni, hogyha saját magunk is fizetünk be a számlára akkor azután adókedvezményt érvényesíthetünk az adóbevallás alkalmával.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nálunk még nem egészen kiforrott az egészségbiztosítás tervezete, de mindenképpen hasonló irányba haladunk, tehát megéri külföldi példák alapján barátkozni a gondolattal, hogy nemsokára fizethetjük a számlát és még magánorvoshoz sem kell elmenni ehhez.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?