Hogyan fizessünk kevesebbet a fogorvosnál?

Pénzcentrum
2006. augusztus 25. 16:00

A fogorvos meglátogatása biztosan nem tartozik kedvenceink közé, az Egyesült Államokban azonban nem csak a fúró hangjától félnek az emberek, egy rutin beavatkozás ugyanis több száz dollárba kerül, míg egy gyökérkezelésért akát több ezer dollárt is otthagyhatnak a rendelőben.

A fogorvos meglátogatása biztosan nem tartozik kedvenceink közé, az Egyesült Államokban azonban nem csak a fúró hangjától félnek az emberek, egy rutin beavatkozás ugyanis több száz dollárba kerül, míg egy gyökérkezelésért akát több ezer dollárt is otthagyhatnak a rendelőben.

A National Asssociation of Dental Plans szerint az amerikaiak 45 százaléka nem kötött egészségbiztosítást, vagy ha kötött is, a járulékos költségek és az önrész kifizetéséhez még mindig erősen a zsebükbe kell nyúlniuk.

Álljon itt most néhány tanács, amellyek nemsokára talán nekünk is hasznunkra lehetnek.. Ezek a következőképpen hangzanak: ellenőriztesd könyvelőddel, hogy minden lehetséges adócsökkentő tényezővel számoltál-e, megtörténhet ugyanis, hogy a biztosítási összeg ugyan nem fedezi a költségeidet, a fennmaradó részt azonban levonhatod az adóból.

Ha elég bátor vagy csökkentheted a költségeinket azzal is, hogy egyetemi, illetve állami rendelőket keresel fel, ahol általában alacsonyabbak a költségek. Az ilyen rendelők általában maguk is kötnek biztosítást a pácienseikre.

Ha alkalmazott vagy, érdemes utánakérdezned a munkáltatódnál, alkalmazza-e azt a megoldást, hogy egy külön számlára elkülönít az adózatlan jövedelmedből egy előre meghatározott összeget, amely az egyészségügyi vizsgálatokat, és esetleges kezeléseket fedezi. Hasonló módszer nálunk is működik egészségpénztár néven de arra érdemes figyelni, hogyha saját magunk is fizetünk be a számlára akkor azután adókedvezményt érvényesíthetünk az adóbevallás alkalmával.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nálunk még nem egészen kiforrott az egészségbiztosítás tervezete, de mindenképpen hasonló irányba haladunk, tehát megéri külföldi példák alapján barátkozni a gondolattal, hogy nemsokára fizethetjük a számlát és még magánorvoshoz sem kell elmenni ehhez.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07