20 °C Budapest

Hogyan fizessünk kevesebbet a fogorvosnál?

Pénzcentrum
2006. augusztus 25. 16:00

A fogorvos meglátogatása biztosan nem tartozik kedvenceink közé, az Egyesült Államokban azonban nem csak a fúró hangjától félnek az emberek, egy rutin beavatkozás ugyanis több száz dollárba kerül, míg egy gyökérkezelésért akát több ezer dollárt is otthagyhatnak a rendelőben.

A fogorvos meglátogatása biztosan nem tartozik kedvenceink közé, az Egyesült Államokban azonban nem csak a fúró hangjától félnek az emberek, egy rutin beavatkozás ugyanis több száz dollárba kerül, míg egy gyökérkezelésért akát több ezer dollárt is otthagyhatnak a rendelőben.

A National Asssociation of Dental Plans szerint az amerikaiak 45 százaléka nem kötött egészségbiztosítást, vagy ha kötött is, a járulékos költségek és az önrész kifizetéséhez még mindig erősen a zsebükbe kell nyúlniuk.

Álljon itt most néhány tanács, amellyek nemsokára talán nekünk is hasznunkra lehetnek.. Ezek a következőképpen hangzanak: ellenőriztesd könyvelőddel, hogy minden lehetséges adócsökkentő tényezővel számoltál-e, megtörténhet ugyanis, hogy a biztosítási összeg ugyan nem fedezi a költségeidet, a fennmaradó részt azonban levonhatod az adóból.

Ha elég bátor vagy csökkentheted a költségeinket azzal is, hogy egyetemi, illetve állami rendelőket keresel fel, ahol általában alacsonyabbak a költségek. Az ilyen rendelők általában maguk is kötnek biztosítást a pácienseikre.

Ha alkalmazott vagy, érdemes utánakérdezned a munkáltatódnál, alkalmazza-e azt a megoldást, hogy egy külön számlára elkülönít az adózatlan jövedelmedből egy előre meghatározott összeget, amely az egyészségügyi vizsgálatokat, és esetleges kezeléseket fedezi. Hasonló módszer nálunk is működik egészségpénztár néven de arra érdemes figyelni, hogyha saját magunk is fizetünk be a számlára akkor azután adókedvezményt érvényesíthetünk az adóbevallás alkalmával.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nálunk még nem egészen kiforrott az egészségbiztosítás tervezete, de mindenképpen hasonló irányba haladunk, tehát megéri külföldi példák alapján barátkozni a gondolattal, hogy nemsokára fizethetjük a számlát és még magánorvoshoz sem kell elmenni ehhez.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 18. 19:20
Hello vidék  |  2021. szeptember 19. 07:29