Kínos adriai kaland - Az olcsó szállásnak ára van!

Pénzcentrum
2006. augusztus 2. 15:00

Magyar turistákat lakoltattak ki bérelt apartmanjukból a horvátországi Dolacke Drage üdülőhelyen, mivel az épület magyar tulajdonosának nem volt engedélye bérbe adni az ingatlant, a ház ugyanis nem volt bejegyezve erre a célra.

Magyar turistákat lakoltattak ki bérelt apartmanjukból a horvátországi Dolacke Drage üdülőhelyen, mivel az épület magyar tulajdonosának nem volt engedélye bérbe adni az ingatlant, a ház ugyanis nem volt bejegyezve erre a célra - írja a Magyar Nemzet.

Az épület tulajdonosa sem adót, sem illetéket nem fizetett volna a nyaralók után, akik így illegális nyaralásért fizettek, hiszen nem voltak bejelentve az Idegenforgalmi Közösségnél sem.

A vendégek persze meglepődve mutatták a hatóság embereinek a szabályosnak hitt szerződésüket, amit még Magyarországon írtak alá, az okmány azonban a fentiek miatt érvénytelennek számít.

A sorozatos kellemetlenségek ismét ráirányítják a figyelmet arra, hogy sokszor többet bukhatunk, ha az utazási irodákat megkerülve, olcsóbban, saját magunknak keresünk szállást, amint arról alábbi cikkünkben korábban beszámoltunk.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?