Borravaló vagy szervizdíj? - Melyiket fizetjük?

Pénzcentrum
2006. július 5. 09:30

Tavaly óta minimális növekedést mutat a szervizdíjat alkalmazó éttermek száma a Magyar Vendéglátók Ipartestülete felmérése szerint. 400-450 vállalkozó közül mindössze 13-15 alkalmazza a 2005. október 1-jén bevezetett díjat, ám az alkalmazók tapasztalatai kedvezőek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Tavaly óta minimális növekedést mutat a szervizdíjat alkalmazó éttermek száma a Magyar Vendéglátók Ipartestülete felmérése szerint. 400-450 vállalkozó közül mindössze 13-15 alkalmazza a 2005. október 1-jén bevezetett díjat, ám az alkalmazók tapasztalatai kedvezőek - írja a Napi.

Magyarországon az éttermi kategóriába tartozó éttermek 2-3%-a emelte árait ezen a módon. A cégek szabadon dönthetnek a díj időszakos változtatásáról, valamint az abból befolyó bevételek dolgozók közötti elosztásáról.

A legtöbb cég a bevezetés ellen azzal érvelt, hogy a vendégkör nem bírja el a maximum 15%-os szervizdíjat. Döntő többségében továbbra is a legmagasabb kategóriájú éttermek alkalmazzák a díjat, ezen belül is megfigyelhető Budapest fölénye.

A tapasztalatok szerint aki jól mérte fel cége erőviszonyait, jól becsülte a várható forgalmat és tisztában volt vevőköre sajátosságaival, annak kedvezőek a tapasztalatai.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20