2 °C Budapest

2 millióért bárkit megszöktetnek

Pénzcentrum
2006. április 13. 14:45

A kubai ügyészek 25 év börtönre szeretnék elítéltetni azt a három mexikói halászt, akik azzal vádolnak, hogy csónakkal Mexikóba csempésztek kubai lakosokat. A szigetország kommunista vezetése deklaráltan erélyesen akar fellépni a fellendülő embercsempészet ellen, miközben kubaiak százai igyekeznek szabadulni a nyomortól.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A kubaiak körében egyre divatosabb, hogy Mexikón keresztül szöknek át az Egyesült Államokba, mivel a floridai partokat egyre jobban ellenőrzik.
A kommunista ország vezetése tud olyan hálózatok létezéséről, melyeket Castro ellenes emigránsok pénzelnek. A hálózatok összejátszanak a mexikói bevándorlási hivatal alkalmazottaival, így oda meglehetősen könnyen bejuthatnak a menekülő kubaiak. Egy-egy fuvar fejenként 8-10 ezer dollárba kerül.
Szakértők szerint rettentő egyszerűen bejuthatnak így a kubaiak az USA-ba, mivel a mexikói-amerikai határon mindössze annyit kell igazolniuk, hogy kubai menekültek és rögtön beengedik őket, Mexikóban pedig a korrupt hivatalnokok miatt nem kell tartaniuk semmitől.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?