10 °C Budapest

Kevés pénzből műalkotást - Itt mindenki labdába rúghat!

Pénzcentrum
2006. március 17. 11:30

A hét végén két, grafikai jellegű árverés is vonzza az érdeklődőket. Szombat délután 3-kor a Belvedere Szalonban rendezik azt a grafikai akciót, amelyen 193 tétel várja a vásárlókat, vasárnap délelőtt 11-kor pedig az ARTE Aukciós Iroda rendezi 23. árverését a Józsefvárosi Galériában.

A hét végén két, grafikai jellegű árverés is vonzza az érdeklődőket. Szombat délután 3-kor a Belvedere Szalonban rendezik azt a grafikai akciót, amelyen 193 tétel várja a vásárlókat, vasárnap délelőtt 11-kor pedig az ARTE Aukciós Iroda rendezi 23. árverését a Józsefvárosi Galériában.
A Belvedere Szalon gyakorlata észrevehetően alakul át szinte évadról évadra. A két éttel ezelőtti kamaraárverés, valamint a mostani grafikai árverés is annak az üzleti megfontolásnak az eredménye, amely nemcsak a milliós tételek vevőkörére számít, hanem azokra a kevésbé tehetős vásárlókra is, akik szívesen vennének szép műalkotásokat, de a műkereskedelemben csak ritkán gondolnak rájuk. Ebbe a rétegbe tartoznak azok a fiatalok is, akiknek talán lenne pénzük a drágább művekre is, de a gyűjtés, meg a képzőművészet iskoláját a szerényebb értékű tételeken akarják megtanulni. Mindazonáltal ne higgyük, hogy csupa névtelen másod-harmad-huszadrendű festő és grafikus műtermi selejtje kerül kalapács alá. A művésznévsor meggyőző érv a minőségre vonatkozóan.
Barcsay Jenő, Bálint Endre, Benczur Gyula, Csók István, Derkovits Gyula, Egry József, Farkasházy Miklós, Gulácsy Lajos, Hincz Gyula, Kassák Lajos, Kádár Béla, Kernstok Károly, Mednyánszky László, Molnár C. Pál, Pór Bertalan, Rippl Rónai József, Szántó Piroska, Szőnyi István, Victor Vasarely, Vaszary János, Vértes Marcell és Vörös Géza – csak néhány név a 105 művész 193 alkotását felvonultató árverési listából. A legalacsonyabb kikiáltási ár 10.000, a legmagasabb 120.000 forint.
Az ARTE 23. árverésének mind az aukciós kiállítása, mind az árverése a József körút 70-ben található Józsefvárosi Galériában lesz.

A Józsefvárosi Galéria egykor közreműködő művészei által készített kiállítási plakátokat, amelyek egy részét a kiállítás megnyitásán megjelent művészek ott, helyben a megnyitó közönség szeme láttára szignáltak az árverés sikere érdekében. A 104 tételes anyag nagyrésze eredeti szitanyomatú plakát, kiegészítésként néhány grafikai mappa is  a kínálat része. A kikiáltási árak 3.000 és 44.000 forint közt vannak, a tételek túlnyomó többsége 8-12.000 forint közt indul.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem