30 °C Budapest

Ingyenes a liftvezető tanfolyam!

Pénzcentrum
2006. február 28. 13:05

Összesen három mozgáskorlátozott lift van a budapesti metró területén, ám a fogyatékosok azokat sem tudják, vagy merik használni. A lifthez ugyanis jogosítvány kell - írja az inforadio.hu.

Összesen három mozgáskorlátozott lift van a budapesti metró területén, ám a fogyatékosok azokat sem tudják, vagy merik használni. A lifthez ugyanis jogosítvány kell – írja az inforadio.hu.
 
Sok panasz érkezett a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségéhez a budapesti kis-földalatti három liftje miatt. Szakály József, a társaság irodavezetője elmondta: nem csak az a baj, hogy nem üzembiztosak a mozgáskorlátozottaknak épített liftek, de használatukhoz külön vizsgát is kell tenni.
Szakály József hozzátette: a liftkezelői tanfolyam ugyan ingyenes, de rendkívül népszerűtlen. Legutóbb 2003-ban vizsgázott egy csoport.
A liftkezelői jogosítvány megszerzését egyébként törvény írja elő a fogyatékkal élőknek, az indoklás szerint ugyanis a lift használata balesetveszélyes. Az engedély mellé egy kulcs is jár, amivel használni lehet a berendezést.
A BKV szóvivője úgy tájékoztatta az InfoRádiót, hogy a kisföldalatti liftjeit nagyon ritkán veszik igénybe, ugyanakkor az érdeklődés is csekély az oktatás iránt. Schimmer Erzsébet hozzátette, hogy a lifteket vizsga nélkül is lehet használni.
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?