Ingyenes a liftvezető tanfolyam!

Pénzcentrum
2006. február 28. 13:05

Összesen három mozgáskorlátozott lift van a budapesti metró területén, ám a fogyatékosok azokat sem tudják, vagy merik használni. A lifthez ugyanis jogosítvány kell - írja az inforadio.hu.

Összesen három mozgáskorlátozott lift van a budapesti metró területén, ám a fogyatékosok azokat sem tudják, vagy merik használni. A lifthez ugyanis jogosítvány kell – írja az inforadio.hu.
 
Sok panasz érkezett a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségéhez a budapesti kis-földalatti három liftje miatt. Szakály József, a társaság irodavezetője elmondta: nem csak az a baj, hogy nem üzembiztosak a mozgáskorlátozottaknak épített liftek, de használatukhoz külön vizsgát is kell tenni.
Szakály József hozzátette: a liftkezelői tanfolyam ugyan ingyenes, de rendkívül népszerűtlen. Legutóbb 2003-ban vizsgázott egy csoport.
A liftkezelői jogosítvány megszerzését egyébként törvény írja elő a fogyatékkal élőknek, az indoklás szerint ugyanis a lift használata balesetveszélyes. Az engedély mellé egy kulcs is jár, amivel használni lehet a berendezést.
A BKV szóvivője úgy tájékoztatta az InfoRádiót, hogy a kisföldalatti liftjeit nagyon ritkán veszik igénybe, ugyanakkor az érdeklődés is csekély az oktatás iránt. Schimmer Erzsébet hozzátette, hogy a lifteket vizsga nélkül is lehet használni.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?