2 °C Budapest

El akarod kerülni a pusztítást? Fogadd meg ezeket a tanácsokat!

Pénzcentrum
2006. február 2. 14:30

A Symantec Security Response folyamatosan figyeli a W32.Blackmal.E@mm levélözönt okozó féreggel kapcsolatosan beküldött mintákat. Ezt a levélözönférget az általa küldött egyes e-mailek tartalma miatt olykor "Kama Sutra-féregként" is említik. A Symantec eddig még nem észlelt az aktivitásában olyan csúcsot, vagy olyan szokatlan viselkedést, amely a levélözönt okozó férgek esetében szokásos óvintézkedések megkerülésére utalna. Ezt a veszélyforrást a Symantec azon az 1-től 5-ig terjedő skálán, ahol az 5-ös érték jelenti a legnagyobb veszélyt, 2. kategóriájú veszélynek sorolta be.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Symantec Security Response folyamatosan figyeli a W32.Blackmal.E@mm levélözönt okozó féreggel kapcsolatosan beküldött mintákat. Ezt a levélözönférget az általa küldött egyes e-mailek tartalma miatt olykor „Kama Sutra-féregként” is említik. A Symantec eddig még nem észlelt az aktivitásában olyan csúcsot, vagy olyan szokatlan viselkedést, amely a levélözönt okozó férgek esetében szokásos óvintézkedések megkerülésére utalna. Ezt a veszélyforrást a Symantec azon az 1-től 5-ig terjedő skálán, ahol az 5-ös érték jelenti a legnagyobb veszélyt, 2. kategóriájú veszélynek sorolta be.

 

A Blackmal.E megpróbálja kiiktatni és eltávolítani az internetet védő szoftvert. Ha a féreg bármely hónap 3-án lefut (a legközelebbi alkalom tehát február 3.), megkísérli a felhasználói fájlok, például a Microsoft Office dokumentumok és a PDF dokumentumok felülírását.

 

A Symantec 2006. január 17-e óta biztosítja a Blackmal.E felismerését és eltávolítását. A frissített vírusazonosítókkal a felhasználók védettek a Blackmal.E által megkísérelt tevékenység ellen.

 

„Az internetvédelmi termékek megfelelő karbantartásához hozzátartozik a legújabb azonosítófájlok rendszeres letöltése” – nyilatkozta Oliver Friedrichs, a Symantec Security Response vezetője. “A klasszikus férgek – ilyen a Blackmal.E is – és a bűnelkövetésre alkalmas szoftverek új nemzedéke (a botok, a trójaiak és a titkos információt ellopni próbáló kémszoftverek) elleni védekezés létfontosságú része a szoftverfrissítés.”

 

 A Symantec azt javasolja, hogy a felhasználók

 

·         tartózkodjanak az ismeretlen vagy nem várt e-mailcsatolmányok megnyitásától,

·         gondoskodjanak az internetvédelmi szoftver naprakészségéről,

·         bármely megosztott Windows fájlt erős jelszóval védjenek,

·         mentsék le a felhasználói adatokat külső adathordozóra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18