16 °C Budapest

El akarod kerülni a pusztítást? Fogadd meg ezeket a tanácsokat!

Pénzcentrum
2006. február 2. 14:30

A Symantec Security Response folyamatosan figyeli a W32.Blackmal.E@mm levélözönt okozó féreggel kapcsolatosan beküldött mintákat. Ezt a levélözönférget az általa küldött egyes e-mailek tartalma miatt olykor "Kama Sutra-féregként" is említik. A Symantec eddig még nem észlelt az aktivitásában olyan csúcsot, vagy olyan szokatlan viselkedést, amely a levélözönt okozó férgek esetében szokásos óvintézkedések megkerülésére utalna. Ezt a veszélyforrást a Symantec azon az 1-től 5-ig terjedő skálán, ahol az 5-ös érték jelenti a legnagyobb veszélyt, 2. kategóriájú veszélynek sorolta be.

A Symantec Security Response folyamatosan figyeli a W32.Blackmal.E@mm levélözönt okozó féreggel kapcsolatosan beküldött mintákat. Ezt a levélözönférget az általa küldött egyes e-mailek tartalma miatt olykor „Kama Sutra-féregként” is említik. A Symantec eddig még nem észlelt az aktivitásában olyan csúcsot, vagy olyan szokatlan viselkedést, amely a levélözönt okozó férgek esetében szokásos óvintézkedések megkerülésére utalna. Ezt a veszélyforrást a Symantec azon az 1-től 5-ig terjedő skálán, ahol az 5-ös érték jelenti a legnagyobb veszélyt, 2. kategóriájú veszélynek sorolta be.

 

A Blackmal.E megpróbálja kiiktatni és eltávolítani az internetet védő szoftvert. Ha a féreg bármely hónap 3-án lefut (a legközelebbi alkalom tehát február 3.), megkísérli a felhasználói fájlok, például a Microsoft Office dokumentumok és a PDF dokumentumok felülírását.

 

A Symantec 2006. január 17-e óta biztosítja a Blackmal.E felismerését és eltávolítását. A frissített vírusazonosítókkal a felhasználók védettek a Blackmal.E által megkísérelt tevékenység ellen.

 

„Az internetvédelmi termékek megfelelő karbantartásához hozzátartozik a legújabb azonosítófájlok rendszeres letöltése” – nyilatkozta Oliver Friedrichs, a Symantec Security Response vezetője. “A klasszikus férgek – ilyen a Blackmal.E is – és a bűnelkövetésre alkalmas szoftverek új nemzedéke (a botok, a trójaiak és a titkos információt ellopni próbáló kémszoftverek) elleni védekezés létfontosságú része a szoftverfrissítés.”

 

 A Symantec azt javasolja, hogy a felhasználók

 

·         tartózkodjanak az ismeretlen vagy nem várt e-mailcsatolmányok megnyitásától,

·         gondoskodjanak az internetvédelmi szoftver naprakészségéről,

·         bármely megosztott Windows fájlt erős jelszóval védjenek,

·         mentsék le a felhasználói adatokat külső adathordozóra.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 12:30
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem