4 °C Budapest

Ezt nem úszod meg szárazon!

Pénzcentrum
2006. február 1. 13:00

Néhány héttel ezelőtti cikkünkben, a fitnesztermekben elérhető szolgáltatások árait hasonlítottuk össze. Azonban nem mindenki szereti emelgetni a vasakat, illetve nem mindenki szeret izzadságban lihegni egy légkondicionált (rosszabb esetben anélküli) teremben többedmagával. Vannak akik a "hagyományos módszerek" segítségével próbálnak meg formálni az alakjukon. Számukra tekintjük át néhány budapesti és vidéki uszoda árait, hogy tudják mennyi pénzt kell bekészíteni a törölköző és a hajszárító mellé.

A néhány héttel ezelőtti cikkünkben, a fitnesztermekben elérhető szolgáltatások árait hasonlítottuk össze, nem mindenki szereti azonban a vasakat emelgetni, illetve nem mindenki szeret izzadságban lihegni egy légkondicionált (rosszabb esetben anélküli) teremben többedmagával. Vannak akik a „hagyományos módszerek” segítségével próbálnak meg formálni az alakjukon. Számukra tekintjük át néhány budapesti és vidéki uszodák árait, hogy tudják mennyi pénzt kell bekészíteni a törölköző és a hajszárító mellé.
 
Felmérésünkben összehasonlítottuk néhány „híres-neves” vidéki gyógyfürdő és két fővárosi, nagy múltú uszoda árait. A táblázatban az alapárakat tüntettük fel, a hozzájuk kapcsolódó kedvezmények igen sokrétűek és fürdőkként eltérőek lehetnek.

A hajdúszoboszlói uszoda árai viszonylag visszafogottnak mondhatók. Az éves bérlet kivételével minden egyéb bérlettípus kapható. Rengeteg kedvezmény és plusz szolgáltatás is kapcsolható a bérlet mellé, úgy mint: szauna, szolárium, masszázs, konditerem, különböző gyógykezelések, ivókúrák stb. Ezen extra szolgáltatások egyébként az összes uszoda kínálatai között szinte kivétel nélkül megtalálhatók. A vidéki gyógyfürdőkben, a szokásos kedvezmények mellé, általában a helyiek csökkentett áron válthatnak belépőt a fürdőkomplexumokba.
A fővároshoz közeli városok uszodái közül Dunakeszi egyik sportközpontjának árait vizsgáltuk. Itt csak 1 és 12 alkalmas bérlet váltható, de természetesen itt is kapcsolhatóak hozzá némi felárért az előbb említett kiegészítő szolgáltatások. Szembetűnő lehet, hogy egy picit magasabbak az árak mint némely híres vidéki fürdővárosban, de még mindig negyed annyiért úszhatunk, mint a fővárosi fürdőkben.
Zalakaroson s Gyulán már emelkednek az árak, de még mindig fele annyiba kerülnek mint Budapesten. Zalakaroson a belépők és bérletek árai attól függően is változnak, hogy az év melyik időszakában akarjuk megváltani őket (főszezonban, szezonban, azon kívül, stb.) A főváros fürdőiben 1 és 50 alkalmas bérletek válthatóak és ezek ara is változik attól függően, hogy öltözős (táblázatban ezek az értékek vannak feltüntetve) vagy kabinos belépőt váltunk.
Természetesen itt még nem ér véget a történet, ugyanis a belépő és egyéb szolgáltatások igénybevétele mellett bérelhetünk magunknak néhány száz forintért (ha elfelejtettünk, vagy nem akartunk vinni) törölközőt, hajszárítót, úszósapkát és más „kellékeket” is.

Tehát azt láthatjuk, hogy a vidéki gyógyfürdők belépői még mindig fele (helyenként negyed) annyiba kerülnek mint a fővárosi fürdők jegyei, de jelentős eltérések lehetnek az egyes vidéki uszodák tarifái között is. Aki pedig nem feltétlenül ragaszkodik a termálvíz jótékony hatásaihoz , hanem csak sportolni szeretne, az anyagilag jobban jár, ha valamelyik fővároshoz közeli város uszodáját veszi igénybe.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem