2 °C Budapest

Ezt nem úszod meg szárazon!

Pénzcentrum
2006. február 1. 13:00

Néhány héttel ezelőtti cikkünkben, a fitnesztermekben elérhető szolgáltatások árait hasonlítottuk össze. Azonban nem mindenki szereti emelgetni a vasakat, illetve nem mindenki szeret izzadságban lihegni egy légkondicionált (rosszabb esetben anélküli) teremben többedmagával. Vannak akik a "hagyományos módszerek" segítségével próbálnak meg formálni az alakjukon. Számukra tekintjük át néhány budapesti és vidéki uszoda árait, hogy tudják mennyi pénzt kell bekészíteni a törölköző és a hajszárító mellé.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A néhány héttel ezelőtti cikkünkben, a fitnesztermekben elérhető szolgáltatások árait hasonlítottuk össze, nem mindenki szereti azonban a vasakat emelgetni, illetve nem mindenki szeret izzadságban lihegni egy légkondicionált (rosszabb esetben anélküli) teremben többedmagával. Vannak akik a „hagyományos módszerek” segítségével próbálnak meg formálni az alakjukon. Számukra tekintjük át néhány budapesti és vidéki uszodák árait, hogy tudják mennyi pénzt kell bekészíteni a törölköző és a hajszárító mellé.
 
Felmérésünkben összehasonlítottuk néhány „híres-neves” vidéki gyógyfürdő és két fővárosi, nagy múltú uszoda árait. A táblázatban az alapárakat tüntettük fel, a hozzájuk kapcsolódó kedvezmények igen sokrétűek és fürdőkként eltérőek lehetnek.

A hajdúszoboszlói uszoda árai viszonylag visszafogottnak mondhatók. Az éves bérlet kivételével minden egyéb bérlettípus kapható. Rengeteg kedvezmény és plusz szolgáltatás is kapcsolható a bérlet mellé, úgy mint: szauna, szolárium, masszázs, konditerem, különböző gyógykezelések, ivókúrák stb. Ezen extra szolgáltatások egyébként az összes uszoda kínálatai között szinte kivétel nélkül megtalálhatók. A vidéki gyógyfürdőkben, a szokásos kedvezmények mellé, általában a helyiek csökkentett áron válthatnak belépőt a fürdőkomplexumokba.
A fővároshoz közeli városok uszodái közül Dunakeszi egyik sportközpontjának árait vizsgáltuk. Itt csak 1 és 12 alkalmas bérlet váltható, de természetesen itt is kapcsolhatóak hozzá némi felárért az előbb említett kiegészítő szolgáltatások. Szembetűnő lehet, hogy egy picit magasabbak az árak mint némely híres vidéki fürdővárosban, de még mindig negyed annyiért úszhatunk, mint a fővárosi fürdőkben.
Zalakaroson s Gyulán már emelkednek az árak, de még mindig fele annyiba kerülnek mint Budapesten. Zalakaroson a belépők és bérletek árai attól függően is változnak, hogy az év melyik időszakában akarjuk megváltani őket (főszezonban, szezonban, azon kívül, stb.) A főváros fürdőiben 1 és 50 alkalmas bérletek válthatóak és ezek ara is változik attól függően, hogy öltözős (táblázatban ezek az értékek vannak feltüntetve) vagy kabinos belépőt váltunk.
Természetesen itt még nem ér véget a történet, ugyanis a belépő és egyéb szolgáltatások igénybevétele mellett bérelhetünk magunknak néhány száz forintért (ha elfelejtettünk, vagy nem akartunk vinni) törölközőt, hajszárítót, úszósapkát és más „kellékeket” is.

Tehát azt láthatjuk, hogy a vidéki gyógyfürdők belépői még mindig fele (helyenként negyed) annyiba kerülnek mint a fővárosi fürdők jegyei, de jelentős eltérések lehetnek az egyes vidéki uszodák tarifái között is. Aki pedig nem feltétlenül ragaszkodik a termálvíz jótékony hatásaihoz , hanem csak sportolni szeretne, az anyagilag jobban jár, ha valamelyik fővároshoz közeli város uszodáját veszi igénybe.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?