Még négyen vannak versenyben

Pénzcentrum
2006. január 30. 10:00

Míg a négyes metró budai állomásainak építésre kiírt tenderen volt visszalépő, addig a BKV másik nagy beruházásán nem változott a pályázók száma. Mind a négy résztvevő leadta a budapesti elektronikus jegy- és bérletrendszer (Elektra) létrehozására és üzemeltetésére vonatkozó módosított ajánlatát. - írja mai számában a Világgazdaság

Míg a négyes metró budai állomásainak építésre kiírt tenderen volt visszalépő, addig a BKV másik nagy beruházásán nem változott a pályázók száma. Mind a négy résztvevő leadta a budapesti elektronikus jegy- és bérletrendszer (Elektra) létrehozására és üzemeltetésére vonatkozó módosított ajánlatát. – írja mai számában a Világgazdaság
A tenderben benn maradt négy cég, illetve konzorcium képviselőivel február 6-8. között tárgyalnak a közlekedési vállalat szakemberei. Ezt követően a pályázóknak február 22-ig kell leadniuk a végleges ajánlataikat.
Az eddigi ajánlatok a beruházásra és a tíz éves üzemeltetési időszakra 67 és 84 milliárd forint közötti összeget tartalmaztak, ezek azonban a műszaki tartalom változása miatt módosultak.

Az árak magukban foglalják a beruházott tőkét, a tőke után fizetendő kamatokat, a felmerülő üzemeltetési, karbantartási és felújítási költségeket is. A nyertes pályázó építi majd ki s üzemelteti tíz évig az elektronikus jegy- és bérletrendszert, amiért a BKV rendelkezésre állási díjat fizet, így törleszti a vállalkozónak a beruházási és üzemeltetési költségeit. Ezt követően a rendszer a BKV tulajdona lesz.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?