5 °C Budapest

Még négyen vannak versenyben

Pénzcentrum
2006. január 30. 10:00

Míg a négyes metró budai állomásainak építésre kiírt tenderen volt visszalépő, addig a BKV másik nagy beruházásán nem változott a pályázók száma. Mind a négy résztvevő leadta a budapesti elektronikus jegy- és bérletrendszer (Elektra) létrehozására és üzemeltetésére vonatkozó módosított ajánlatát. - írja mai számában a Világgazdaság

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Míg a négyes metró budai állomásainak építésre kiírt tenderen volt visszalépő, addig a BKV másik nagy beruházásán nem változott a pályázók száma. Mind a négy résztvevő leadta a budapesti elektronikus jegy- és bérletrendszer (Elektra) létrehozására és üzemeltetésére vonatkozó módosított ajánlatát. – írja mai számában a Világgazdaság
A tenderben benn maradt négy cég, illetve konzorcium képviselőivel február 6-8. között tárgyalnak a közlekedési vállalat szakemberei. Ezt követően a pályázóknak február 22-ig kell leadniuk a végleges ajánlataikat.
Az eddigi ajánlatok a beruházásra és a tíz éves üzemeltetési időszakra 67 és 84 milliárd forint közötti összeget tartalmaztak, ezek azonban a műszaki tartalom változása miatt módosultak.

Az árak magukban foglalják a beruházott tőkét, a tőke után fizetendő kamatokat, a felmerülő üzemeltetési, karbantartási és felújítási költségeket is. A nyertes pályázó építi majd ki s üzemelteti tíz évig az elektronikus jegy- és bérletrendszert, amiért a BKV rendelkezésre állási díjat fizet, így törleszti a vállalkozónak a beruházási és üzemeltetési költségeit. Ezt követően a rendszer a BKV tulajdona lesz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?