31 °C Budapest

Több mint kilencmilliárd forintot osztott szét

Pénzcentrum
2006. január 6. 08:40

Hároméves fennállása alatt több mint kilencmilliárd forintot osztott szét a Nemzeti Felnőttképzési Intézet különböző pályázatok keretében. Az idén szigorúbb feltételekkel lehet jelentkezni a támogatásokra.

A 2002-2005 között kiírt felnőttképzési pályázatok nyerteseinek támogatására 9,1 milliárd forintot használt fel a Nemzeti Felnőttképzési Intézet (NFI), amelynek nyomán 39 ezer munkavállaló vagy munkanélküli képzése valósulhatott meg - mondta Csizmár Gábor foglalkoztatási és munkaügyi miniszter az NFI hároméves fennállása alkalmából rendezett tájékoztatón.
Az NFI 2002-2005 között 39 felnőttképzési pályázatot írt ki, amelyeken 1521 intézmény összesen 9 milliárd 96 millió forint támogatást nyert el. A média által készített felnőttképzést népszerűsítő műsorokat csaknem 1,1 millió néző látta.
Csizmár Gábor elmondta: a 2006-ban indítandó felnőttképzésekre már szigorúbb feltételekkel kérhetnek támogatást a képző intézmények, az új szabályokról a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium internetes oldalán olvasható részletes tájékoztató.
Támogatás csak azokhoz a képzésekhez adható, amelyeknél a munkáltató szerződésben vállalja, hogy a képzést követően az abban résztvevőt legfeljebb 3 hónapon belül alkalmazza, és legalább fél évig foglalkoztatja, továbbfoglalkoztatja - rögzítette a miniszter. Amennyiben a vállalt foglalkoztatás a támogatott képzésben résztvevők több, mint 55 százalékánál nem valósul meg, a képző intézmény két évre kizárja magát a további támogatásokból.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?