15 °C Budapest

Több mint kilencmilliárd forintot osztott szét

Pénzcentrum
2006. január 6. 08:40

Hároméves fennállása alatt több mint kilencmilliárd forintot osztott szét a Nemzeti Felnőttképzési Intézet különböző pályázatok keretében. Az idén szigorúbb feltételekkel lehet jelentkezni a támogatásokra.

A 2002-2005 között kiírt felnőttképzési pályázatok nyerteseinek támogatására 9,1 milliárd forintot használt fel a Nemzeti Felnőttképzési Intézet (NFI), amelynek nyomán 39 ezer munkavállaló vagy munkanélküli képzése valósulhatott meg - mondta Csizmár Gábor foglalkoztatási és munkaügyi miniszter az NFI hároméves fennállása alkalmából rendezett tájékoztatón.
Az NFI 2002-2005 között 39 felnőttképzési pályázatot írt ki, amelyeken 1521 intézmény összesen 9 milliárd 96 millió forint támogatást nyert el. A média által készített felnőttképzést népszerűsítő műsorokat csaknem 1,1 millió néző látta.
Csizmár Gábor elmondta: a 2006-ban indítandó felnőttképzésekre már szigorúbb feltételekkel kérhetnek támogatást a képző intézmények, az új szabályokról a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium internetes oldalán olvasható részletes tájékoztató.
Támogatás csak azokhoz a képzésekhez adható, amelyeknél a munkáltató szerződésben vállalja, hogy a képzést követően az abban résztvevőt legfeljebb 3 hónapon belül alkalmazza, és legalább fél évig foglalkoztatja, továbbfoglalkoztatja - rögzítette a miniszter. Amennyiben a vállalt foglalkoztatás a támogatott képzésben résztvevők több, mint 55 százalékánál nem valósul meg, a képző intézmény két évre kizárja magát a további támogatásokból.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?