Lenyúlta a piacot: 50 alkalmazottal 4 milliárdos bevételt csinált

Pénzcentrum
2006. január 4. 08:34

A várakozásokkal ellentétben a tavaly év végi átszerződési időszakban a biztosítót váltó ügyfelek száma jócskán 300 ezer alatt maradt. - írja a Napi Gazdaság

A várakozásokkal ellentétben a tavaly év végi átszerződési időszakban a biztosítót váltó ügyfelek száma jócskán 300 ezer alatt maradt. - írja a Napi Gazdaság
A biztosítóktól származó adatok alapján mintegy 230 ezer ügyfél ment át másik társasághoz. A legtöbben, 80 ezren a legnagyobb társaságtól, az Allianz Hungáriától pártoltak el, ám a társaság jó autókereskedői partnerhálózatának köszönhetően év közben várhatóan behozza ezt a lemaradást.
Az Allianz mellett az előző két évben az egyik legolcsóbb cég, az Union volt kénytelen jelentős ügyfélvesztést elkönyvelni, e társaságtól 55 ezren távoztak. Az idei évre a biztosítóegyesületek kínáltak olyan alacsony díjakat, melyekkel a versenytársak nem számoltak.
Ezt jelzi, hogy az utóbbi években az Union mellett szintén rendkívül népszerű Magyar Posta Biztosítótól is távozott 13 ezer ügyfél. A nem végleges adatok alapján a Generalinak és az Uniqának sikerült a 30, illetve 16 ezer távozó helyét új szerződésekkel kitöltenie, de például az Allianzhoz csak 23 ezer, az Unionhoz és a 27 ezer ügyfelét elvesztő Aegonhoz 10-10 ezer új szerződő jött.
Az OTP Garancia pozitív mérleget ért el, e cég 9 ezer távozó ügyfélről és 20 ezer új szerződésről számolt be. A díjverseny legnagyobb nyertese egyértelműen a MÁV Általános Biztosító Egyesület, amely az új kötések 45 százalékát tudhatja magáénak, és legalább 50 ezerrel növelte tagjainak számát, ami az állomány megduplázását jelenti.

A kötelezőváltásról szintén terjedelmes összeállításban beszámoló Magyar Hírlapnak Szilágyi László, az egyesület felügyelő-bizottságának tagja azt mondta, az internetes és sms-ben kötött szerződésekre adott 40 és 30 százalékos kedvezményük (vidék, illetve Budapest) nem több a versenytársak átlagos engedményénél, ők a költségeiket csökkentve számolták ki az alacsony árakat. A cég egyébként mindössze 50 alkalmazottal éri el a 4 milliárdos árbevételt, az üzletszerzést és a kárrendezést is szakcégekkel végezteti.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?