Elstartolt az ötezredik - Gyurcsány is ott állt a rajtnál

Pénzcentrum
2005. november 16. 08:11

Eddig ötezer pályakezdő fiatal váltotta ki járulékfizetési kedvezményre jogosító startkártyát. A miniszterelnök úgy véli, évente ötvenezren használják majd ki a Startprogram nyújotta lehetőséget.

Eddig ötezer pályakezdő fiatal váltotta ki járulékfizetési kedvezményre jogosító startkártyát. A miniszterelnök úgy véli, évente ötvenezren használják majd ki a Startprogram nyújotta lehetőséget.
Október eleji bevezetése óta eddig ötezer pályakezdő váltotta ki a startkártyát. Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál minden olyan 25. életévét, diplomásoknál a 30. életévét be nem töltött fiatal.
igényelheti a járulékkedvezményre jogosító kártyát, aki befejezte vagy megszakította a tanulmányait, és első alkalommal vállal munkát.
A Startprogram két éven át ad lehetőséget a munkáltatónak a fiatalok foglalkoztatásához kötődő járulékkedvezményre. A pályakezdőt alkalmazó munkáltatónak az első évben 15 százalékos, a második évben 25 százalékos járulékfizetési kötelezettsége lesz az egyébként érvényes 34 százalék helyett.
Bár a fiatalok munkabérének nincs felső határa, azonban a kedvezményt csak a minimálbér másfélszerese (jelenleg 85 500 Ft), illetve felsőfokú végzettségűek esetében a minimálbér kétszerese mértékéig lehet alkalmazni. A kártya egymást követő munkaviszonyban több munkáltatónál is felhasználható.
 
Ez még csak a kezdet

Az ötezredik kártyatulajdonost kedden Gyurcsány Ferenc miniszterelnök köszöntötte a Fővárosi Munkaügyi Központ VII., VIII. és IX. kerületi kirendeltségében. A miniszterelnök az eseményen úgy vélekedett, a hónap végére hétezren is kiválthatják a startkártyát, és évente minden bizonnyal 50 ezer pályakezdő él majd a program nyújtotta kedvezménnyel.

(forrás:Kormányzati Hírportál)
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?