Elstartolt az ötezredik - Gyurcsány is ott állt a rajtnál

Pénzcentrum
2005. november 16. 08:11

Eddig ötezer pályakezdő fiatal váltotta ki járulékfizetési kedvezményre jogosító startkártyát. A miniszterelnök úgy véli, évente ötvenezren használják majd ki a Startprogram nyújotta lehetőséget.

Eddig ötezer pályakezdő fiatal váltotta ki járulékfizetési kedvezményre jogosító startkártyát. A miniszterelnök úgy véli, évente ötvenezren használják majd ki a Startprogram nyújotta lehetőséget.
Október eleji bevezetése óta eddig ötezer pályakezdő váltotta ki a startkártyát. Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál minden olyan 25. életévét, diplomásoknál a 30. életévét be nem töltött fiatal.
igényelheti a járulékkedvezményre jogosító kártyát, aki befejezte vagy megszakította a tanulmányait, és első alkalommal vállal munkát.
A Startprogram két éven át ad lehetőséget a munkáltatónak a fiatalok foglalkoztatásához kötődő járulékkedvezményre. A pályakezdőt alkalmazó munkáltatónak az első évben 15 százalékos, a második évben 25 százalékos járulékfizetési kötelezettsége lesz az egyébként érvényes 34 százalék helyett.
Bár a fiatalok munkabérének nincs felső határa, azonban a kedvezményt csak a minimálbér másfélszerese (jelenleg 85 500 Ft), illetve felsőfokú végzettségűek esetében a minimálbér kétszerese mértékéig lehet alkalmazni. A kártya egymást követő munkaviszonyban több munkáltatónál is felhasználható.
 
Ez még csak a kezdet

Az ötezredik kártyatulajdonost kedden Gyurcsány Ferenc miniszterelnök köszöntötte a Fővárosi Munkaügyi Központ VII., VIII. és IX. kerületi kirendeltségében. A miniszterelnök az eseményen úgy vélekedett, a hónap végére hétezren is kiválthatják a startkártyát, és évente minden bizonnyal 50 ezer pályakezdő él majd a program nyújtotta kedvezménnyel.

(forrás:Kormányzati Hírportál)
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem