23 °C Budapest

Elstartolt az ötezredik - Gyurcsány is ott állt a rajtnál

Pénzcentrum
2005. november 16. 08:11

Eddig ötezer pályakezdő fiatal váltotta ki járulékfizetési kedvezményre jogosító startkártyát. A miniszterelnök úgy véli, évente ötvenezren használják majd ki a Startprogram nyújotta lehetőséget.

Eddig ötezer pályakezdő fiatal váltotta ki járulékfizetési kedvezményre jogosító startkártyát. A miniszterelnök úgy véli, évente ötvenezren használják majd ki a Startprogram nyújotta lehetőséget.
Október eleji bevezetése óta eddig ötezer pályakezdő váltotta ki a startkártyát. Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál minden olyan 25. életévét, diplomásoknál a 30. életévét be nem töltött fiatal.
igényelheti a járulékkedvezményre jogosító kártyát, aki befejezte vagy megszakította a tanulmányait, és első alkalommal vállal munkát.
A Startprogram két éven át ad lehetőséget a munkáltatónak a fiatalok foglalkoztatásához kötődő járulékkedvezményre. A pályakezdőt alkalmazó munkáltatónak az első évben 15 százalékos, a második évben 25 százalékos járulékfizetési kötelezettsége lesz az egyébként érvényes 34 százalék helyett.
Bár a fiatalok munkabérének nincs felső határa, azonban a kedvezményt csak a minimálbér másfélszerese (jelenleg 85 500 Ft), illetve felsőfokú végzettségűek esetében a minimálbér kétszerese mértékéig lehet alkalmazni. A kártya egymást követő munkaviszonyban több munkáltatónál is felhasználható.
 
Ez még csak a kezdet

Az ötezredik kártyatulajdonost kedden Gyurcsány Ferenc miniszterelnök köszöntötte a Fővárosi Munkaügyi Központ VII., VIII. és IX. kerületi kirendeltségében. A miniszterelnök az eseményen úgy vélekedett, a hónap végére hétezren is kiválthatják a startkártyát, és évente minden bizonnyal 50 ezer pályakezdő él majd a program nyújtotta kedvezménnyel.

(forrás:Kormányzati Hírportál)
Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?