23 °C Budapest

Kihirdették a nyerteseket

Pénzcentrum
2005. október 11. 09:34

A Gazdasági versenyképesség operatív program kutatás-fejlesztésre és innovációra irányuló pályázatainak csaknem teljes keretösszegét lekötötték. A nyertesek listája megtekinthető a gazdasági minisztérium oldalán és a kutatas.hu honlapon.

 
A Gazdasági versenyképesség operatív program kutatás-fejlesztésre és innovációra irányuló pályázatainak csaknem teljes keretösszegét lekötötték. A nyertesek listája megtekinthető a gazdasági minisztérium oldalán és a kutatas.hu honlapon.
Egyed Géza, a GVOP Irányító Hatóság vezetője, a GKM helyettes államtitkára összesen 5,6 milliárd forint pályázati támogatást hagyott jóvá ezen az Európai Unió által is kiemelt fontosságú területen. A 2005-ben beérkezett több száz pályázat közel kétharmadát bírálták el kedvezően.
A GVOP-3.3.1. Induló technológia és tudás-intenzív mikrovállalkozások innovációs feladatainak támogatása címmel meghirdetett pályázati kiírás 3 éves keretében rendelkezésre álló közel 3,3 milliárd forintot, a 2004-2005 évi nyertes pályázatok kihirdetésével teljes mértékben lekötötték. Ebből a nyertes pályázatok ez évi támogatása elérte a 2,4 milliárd forintot.
A GVOP-3.3.2. Új kutatói munkahelyek létrehozásához kötődő vállalati kutatási infrastruktúra fejlesztése témakörben idén közel 800 millió forint támogatáshoz jutnak a nyertesek, így a szintén három évre rendelkezésre álló közel 1,4 milliárd forint támogatási összeget is lekötötték.
A GVOP-3.3.3. Vállalati innováció támogatása (KKV) pályázati kiírás keretében a rendelkezésre álló hároméves keret 3,5 milliárd forint. Ebből 2005-ben több mint 2,4 milliárd forint a nyertes pályázatok támogatása, így a keret 83,5%-át kötötték le eddig.
A pályázati nyertesek listája megtekinthető a GKM és a KPI honlapján
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem