Kihirdették a nyerteseket

Pénzcentrum
2005. október 11. 09:34

A Gazdasági versenyképesség operatív program kutatás-fejlesztésre és innovációra irányuló pályázatainak csaknem teljes keretösszegét lekötötték. A nyertesek listája megtekinthető a gazdasági minisztérium oldalán és a kutatas.hu honlapon.

 
A Gazdasági versenyképesség operatív program kutatás-fejlesztésre és innovációra irányuló pályázatainak csaknem teljes keretösszegét lekötötték. A nyertesek listája megtekinthető a gazdasági minisztérium oldalán és a kutatas.hu honlapon.
Egyed Géza, a GVOP Irányító Hatóság vezetője, a GKM helyettes államtitkára összesen 5,6 milliárd forint pályázati támogatást hagyott jóvá ezen az Európai Unió által is kiemelt fontosságú területen. A 2005-ben beérkezett több száz pályázat közel kétharmadát bírálták el kedvezően.
A GVOP-3.3.1. Induló technológia és tudás-intenzív mikrovállalkozások innovációs feladatainak támogatása címmel meghirdetett pályázati kiírás 3 éves keretében rendelkezésre álló közel 3,3 milliárd forintot, a 2004-2005 évi nyertes pályázatok kihirdetésével teljes mértékben lekötötték. Ebből a nyertes pályázatok ez évi támogatása elérte a 2,4 milliárd forintot.
A GVOP-3.3.2. Új kutatói munkahelyek létrehozásához kötődő vállalati kutatási infrastruktúra fejlesztése témakörben idén közel 800 millió forint támogatáshoz jutnak a nyertesek, így a szintén három évre rendelkezésre álló közel 1,4 milliárd forint támogatási összeget is lekötötték.
A GVOP-3.3.3. Vállalati innováció támogatása (KKV) pályázati kiírás keretében a rendelkezésre álló hároméves keret 3,5 milliárd forint. Ebből 2005-ben több mint 2,4 milliárd forint a nyertes pályázatok támogatása, így a keret 83,5%-át kötötték le eddig.
A pályázati nyertesek listája megtekinthető a GKM és a KPI honlapján
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem