32 °C Budapest

Kihirdették a nyerteseket

Pénzcentrum
2005. október 11. 09:34

A Gazdasági versenyképesség operatív program kutatás-fejlesztésre és innovációra irányuló pályázatainak csaknem teljes keretösszegét lekötötték. A nyertesek listája megtekinthető a gazdasági minisztérium oldalán és a kutatas.hu honlapon.

 
A Gazdasági versenyképesség operatív program kutatás-fejlesztésre és innovációra irányuló pályázatainak csaknem teljes keretösszegét lekötötték. A nyertesek listája megtekinthető a gazdasági minisztérium oldalán és a kutatas.hu honlapon.
Egyed Géza, a GVOP Irányító Hatóság vezetője, a GKM helyettes államtitkára összesen 5,6 milliárd forint pályázati támogatást hagyott jóvá ezen az Európai Unió által is kiemelt fontosságú területen. A 2005-ben beérkezett több száz pályázat közel kétharmadát bírálták el kedvezően.
A GVOP-3.3.1. Induló technológia és tudás-intenzív mikrovállalkozások innovációs feladatainak támogatása címmel meghirdetett pályázati kiírás 3 éves keretében rendelkezésre álló közel 3,3 milliárd forintot, a 2004-2005 évi nyertes pályázatok kihirdetésével teljes mértékben lekötötték. Ebből a nyertes pályázatok ez évi támogatása elérte a 2,4 milliárd forintot.
A GVOP-3.3.2. Új kutatói munkahelyek létrehozásához kötődő vállalati kutatási infrastruktúra fejlesztése témakörben idén közel 800 millió forint támogatáshoz jutnak a nyertesek, így a szintén három évre rendelkezésre álló közel 1,4 milliárd forint támogatási összeget is lekötötték.
A GVOP-3.3.3. Vállalati innováció támogatása (KKV) pályázati kiírás keretében a rendelkezésre álló hároméves keret 3,5 milliárd forint. Ebből 2005-ben több mint 2,4 milliárd forint a nyertes pályázatok támogatása, így a keret 83,5%-át kötötték le eddig.
A pályázati nyertesek listája megtekinthető a GKM és a KPI honlapján
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 18. 09:25