16 °C Budapest

Internet- hol, mennyiért ?

Pénzcentrum
2005. október 10. 15:53

Napjainkban már szinte elképzelhetetlen az élet a világháló használata nélkül. Ha jelentkezni akarunk egy állásra, pénzügyeinket akarjuk intézni, munkához, tanuláshoz, információszerzéshez legjobb és leggyorsabb megoldás az Internet.

 
 
 
A növekvő igények és az éleződő piaci verseny a magyarországi szolgáltatókat is versenyre kényszeríti. Ma már jóval kedvezményesebb áron juthatunk hozzá az elérés lehetőségéhez mint néhány évvel korábban. Azonban még mindig nem árt, ha a szolgáltatás igénybevétele előtt tájékozódunk a piacon és nem futunk bele az első akciós ajánlatba. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban igénybe vehetjük szakember segítségét is, akik segítenek nekünk igényeink felmérésében, és kiválasztani az igen hosszú listából a nekünk leginkább megfelelő terméket.
Induló csomagok magánszemélyeknek
 
Ha rászántuk magunkat és „bekötetjük” az Internetet első körben érdeklődhetünk a telefonszolgáltatónknál (ha nincs ilyen akkor választhatjuk a „kettő az egyben” szolgáltatást is ami telefont és Internetet is tartalmaz), illetve a gépvásárlás helyén is a kedvezményes lehetőségekről. Ez egy nagyon jó kiindulópont ahhoz, hogy össze tudjuk vetni más szolgáltatók áraival.
Legelső lépésben az igényeinket kell megfogalmaznunk, azaz: mire fogjuk használni a netet. Hány e-mail címre van szükségünk (általában adnak bőven, úgyhogy jut a család minden tagjának), akarunk-e filmeket letölteni, stb. Ezeknek a szempontoknak megfelelően választhatjuk ki díjcsomagunkat. A kezdő csomagokat általában egyszeri belépési díj nélkül kínálják, a havi díjak pedig néhány ezer forintra rúgnak.
A választható csomagok körét behatárolja, hogy dial-up, ADSL, mikrohullámú vagy egyéb vezeték nélküli technikát szeretnénk.
Forrás: Internet
Jellemzően az ADSL a favorit ugyanis a szélessávú Internet hozzáférések számát jelző xDSL (döntően ADSL) vonalszám augusztus végére az egy hónappal korábbi 309 508-ról 320 714-re nőtt. Ez az összes bekapcsolt fővonal 9,33 százaléka, január óta a vonalak száma közel 71 ezerrel növekedett.
Kisvállalkozások lehetőségei
Vállalkozások esetében már árnyaltabb a kép, első „körben” a vállalkozások csak információkat gyűjtenek, partnereket keresnek és levelezéseiket bonyolítják a világhálón keresztül. Mikor már biztosan kezelik a netet és a cég is megfelelően növekszik akkor általában már meg is szeretnének jeleni az Interneten a cégek, majd a következő lépésben már komplett üzleti folyamatokat bonyolítanak neten keresztül. Attól függően, hogy az adott cég hol tart a fejlődési pályáján érdemes díjcsomagot választani.
Forrás: Internet A jövő útja
A T-Mobile Magyarországon elsőként vezette be a 3G szolgáltatást és a változó igényekhez, a gyorsabb adatátvitel lehetőségeihez igazodva október 1-től kedvezőbb díjazású új internet csomagokat kínál ügyfeleinek.
A gyorsabb adatátvitelnek (EDGE, 3G), az internetezést biztosító hordozható eszközöknek, az egyre fejlettebb mobiltelefonoknak és a változó felhasználói szokásoknak köszönhetően folyamatosan nő a mobilinternetet használók köre. Az átalakuló igényekhez igazodva a cég új mobilinternet csomagokat vezet be. Ezekkel az internet mellett a WAP-oldalak és az e-mailek is elérhetők és közös jellemzőjük, hogy a felhasználható adatmennyiségen felül a forgalmi díjak egységesek, napszaktól függetlenek.
Október 1-től a GPRS Net Plusz csomag helyett a Net 50 fizethető majd elő, amely azonos, 50 MB bennefoglalt adatforgalom mellett fele havidíjért, 1990 forintért vehető igénybe. Az új 9990 forintos havidíjú Net 1000 csomag 1000 MB leforgalmazható adatmennyiséget tartalmaz. Minden új mobilinternet csomagban a benne foglalt adatmennyiség egész nap felhasználható és ezt túllépve a forgalmi díj egységesen 1 forint lesz 10 kbyte-onként. A Net 50 esetén pl. az eddigi csúcsidős 6,25, a csúcsidőn kívüli 2,50 és az éjszakai 0,30 Ft helyett fizetendő 1 forint napközben több mint 80 százalékos díjcsökkenést jelent. A Net 50, Net 300 és Net 1000 internetcsomagok a hangszolgáltatás mellett vagy egy SIM kártyához rendelve önállóan egyaránt igénybe vehetők.
 
Net 50 (új)
Net 300
Net 1000 (új)
A díjcsomag havidíja / időszaki díja
1990 Ft
5990 Ft
9990 Ft
A díjcsomagban foglalt adatmennyiség
50 MB
300 MB
1000 MB
Az adatmennyiségen túli forgalmi díj
1 Ft/ 10 kB
1 Ft/ 10 kB
1 Ft/ 10 kB
Az új Net 50 csomagot a bevezetés időszakában a T‑Mobile akciós kedvezménnyel teszi még előnyösebbé: előfizetéses ügyfelei 2005. november 30-ig, Dominósok az aktiválástól számított 30 napig 990 forintos havi-, illetve időszaki díjért vehetik igénybe. A régi internetcsomagokat (GPRS Net, GPRS Net Plusz, GPRS Domino Net, GPRS Domino Net Plusz) azok használói változatlan feltételekkel vehetik igénybe a továbbiakban is, de október 1-től ezek újonnan már nem igényelhetők.
 
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04