34 °C Budapest

Olcsóbb lesz a benzin elsejétől

Pénzcentrum
2005. szeptember 28. 09:25

A legfelsőbb áfakulcs csökkentése révén október elsejétől körülbelül 10 forinttal csökkenhet a benzin és a gázolaj ára. Az átállás miatt néhány benzinkútnál egyes termékekről csak kézzel írott számlát tudnak átmenetileg kiállítani.

 
Az áfatörvény módosítását a köztársasági elnök aláírta, a jogszabály hétfőn megjelent a Magyar Közlönyben, így már nincsen akadálya annak, hogy szombattól 10-12 forinttal csökkenjen a benzin, valamint a gázolaj ára - közölte Batiz András kormányszóvivő a kormány keddi sajtótájékoztatóján.
A törvénymódosítás révén az üzemanyagok eddigi 25 százalékos áfakulcsa október elsejétől 20 százalékra csökken. Batiz András elmondása szerint az átállás várhatóan sehol sem okoz fennakadást, néhány helyen azonban október 15-ig előfordulhat, hogy az 5 százalékos kulccsal adózó termékekről kézzel állítanak ki számlát. A kormányszóvivő ezt azzal magyarázta, hogy azoknál a pénztárgépeknél, melyek csak három kulcsot tudnak kezelni, az ötszázalékos áfakulcsot - ezen termékekből kapható a legkevesebb a benzinkutaknál - állítják be húsz százalékra. A kézzel írott számlát az APEH elfogadja.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?