Olcsóbb lesz a benzin elsejétől

Pénzcentrum
2005. szeptember 28. 09:25

A legfelsőbb áfakulcs csökkentése révén október elsejétől körülbelül 10 forinttal csökkenhet a benzin és a gázolaj ára. Az átállás miatt néhány benzinkútnál egyes termékekről csak kézzel írott számlát tudnak átmenetileg kiállítani.

 
Az áfatörvény módosítását a köztársasági elnök aláírta, a jogszabály hétfőn megjelent a Magyar Közlönyben, így már nincsen akadálya annak, hogy szombattól 10-12 forinttal csökkenjen a benzin, valamint a gázolaj ára - közölte Batiz András kormányszóvivő a kormány keddi sajtótájékoztatóján.
A törvénymódosítás révén az üzemanyagok eddigi 25 százalékos áfakulcsa október elsejétől 20 százalékra csökken. Batiz András elmondása szerint az átállás várhatóan sehol sem okoz fennakadást, néhány helyen azonban október 15-ig előfordulhat, hogy az 5 százalékos kulccsal adózó termékekről kézzel állítanak ki számlát. A kormányszóvivő ezt azzal magyarázta, hogy azoknál a pénztárgépeknél, melyek csak három kulcsot tudnak kezelni, az ötszázalékos áfakulcsot - ezen termékekből kapható a legkevesebb a benzinkutaknál - állítják be húsz százalékra. A kézzel írott számlát az APEH elfogadja.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm