5 °C Budapest

Olcsóbb lesz a benzin elsejétől

Pénzcentrum
2005. szeptember 28. 09:25

A legfelsőbb áfakulcs csökkentése révén október elsejétől körülbelül 10 forinttal csökkenhet a benzin és a gázolaj ára. Az átállás miatt néhány benzinkútnál egyes termékekről csak kézzel írott számlát tudnak átmenetileg kiállítani.

 
Az áfatörvény módosítását a köztársasági elnök aláírta, a jogszabály hétfőn megjelent a Magyar Közlönyben, így már nincsen akadálya annak, hogy szombattól 10-12 forinttal csökkenjen a benzin, valamint a gázolaj ára - közölte Batiz András kormányszóvivő a kormány keddi sajtótájékoztatóján.
A törvénymódosítás révén az üzemanyagok eddigi 25 százalékos áfakulcsa október elsejétől 20 százalékra csökken. Batiz András elmondása szerint az átállás várhatóan sehol sem okoz fennakadást, néhány helyen azonban október 15-ig előfordulhat, hogy az 5 százalékos kulccsal adózó termékekről kézzel állítanak ki számlát. A kormányszóvivő ezt azzal magyarázta, hogy azoknál a pénztárgépeknél, melyek csak három kulcsot tudnak kezelni, az ötszázalékos áfakulcsot - ezen termékekből kapható a legkevesebb a benzinkutaknál - állítják be húsz százalékra. A kézzel írott számlát az APEH elfogadja.
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem