25 °C Budapest

Adóterhektől mentes üdülés

Pénzcentrum
2005. szeptember 27. 10:04

Munkáltatók által üdülési csekk adható a munkavállalóknak, családtagoknak, üzleti partnereknek adómentesen, amennyiben betartjuk egy magánszemélynél érvényes limitet, ami az adóév első napján érvényes minimálbér azaz 57.000 forint. - írja mai számában a Napi gazdaság.

 
Munkáltatók által üdülési csekk adható a munkavállalóknak, családtagoknak, üzleti partnereknek adómentesen, amennyiben betartjuk egy magánszemélynél érvényes limitet, ami az adóév első napján érvényes minimálbér azaz 57.000 forint. – írja mai számában a Napi gazdaság.
 
Arra azonban nagyon figyelnie kell minden munkavállalónak, hogy a kapott csekk után egy nyilatkozatot kell kitöltenie a kifizető részére, mert amennyiben ez utóbbinak nincs ilyen elismervénye a juttatásban részesülő magánszemélytől, nem érvényesítheti az adómentességet. Esetleges adóhiány esetén pedig ő fizeti meg az elmaradt adót és a késedelmi pótlékot.
A csekken túl adómentes üdülési szolgáltatásban is részesülhet a munkavállaló amennyiben a pihenésre a munkáltató tulajdonában vagy kezelésében lévő üdülőben kerül sor. Üdülőnek az az ingatlan minősül amely legalább három szobával illetve tizenegy férőhellyel rendelkezik és azt a helyi önkormányzat üdülőként nyilvántartásba vette. Amennyiben egy ilyen ingatlanban tölti a szabadságát a munkavállaló s annak közeli hozzátartozói akkor ez a minimálbér összegéig adómentes, az ezt meghaladó összeg adóköteles természetbeni juttatásnak minősül
Az üdülési szolgáltatással összefüggésben akkor is érvényesül az adómentesség, ha a munkavállalóval nem együtt üdül a közeli hozzátartozója. Előrelépés az is, hogy az üdülési szolgáltatás jár a szakképző iskola tanulóinak is, amennyiben az adott cég szerződésben van az oktatási intézménnyel. Jár még a szolgáltatás az elhunyt munkavállaló közeli hozzátartozójának is.
Tavaly az adóköteles természetbeni juttatások után a kifizetők negyvennégy százalékos személyi jövedelemadót, huszonkilenc százalékos tb járulékot, valamint három százalékos munkaadói járulékot fizettek, és idén még tovább növekedtek a cégek terhei, éppen ezért érdemes lehet elgondolkozni ezen a juttatási formán.
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?