13 °C Budapest

Adóterhektől mentes üdülés

Pénzcentrum
2005. szeptember 27. 10:04

Munkáltatók által üdülési csekk adható a munkavállalóknak, családtagoknak, üzleti partnereknek adómentesen, amennyiben betartjuk egy magánszemélynél érvényes limitet, ami az adóév első napján érvényes minimálbér azaz 57.000 forint. - írja mai számában a Napi gazdaság.

 
Munkáltatók által üdülési csekk adható a munkavállalóknak, családtagoknak, üzleti partnereknek adómentesen, amennyiben betartjuk egy magánszemélynél érvényes limitet, ami az adóév első napján érvényes minimálbér azaz 57.000 forint. – írja mai számában a Napi gazdaság.
 
Arra azonban nagyon figyelnie kell minden munkavállalónak, hogy a kapott csekk után egy nyilatkozatot kell kitöltenie a kifizető részére, mert amennyiben ez utóbbinak nincs ilyen elismervénye a juttatásban részesülő magánszemélytől, nem érvényesítheti az adómentességet. Esetleges adóhiány esetén pedig ő fizeti meg az elmaradt adót és a késedelmi pótlékot.
A csekken túl adómentes üdülési szolgáltatásban is részesülhet a munkavállaló amennyiben a pihenésre a munkáltató tulajdonában vagy kezelésében lévő üdülőben kerül sor. Üdülőnek az az ingatlan minősül amely legalább három szobával illetve tizenegy férőhellyel rendelkezik és azt a helyi önkormányzat üdülőként nyilvántartásba vette. Amennyiben egy ilyen ingatlanban tölti a szabadságát a munkavállaló s annak közeli hozzátartozói akkor ez a minimálbér összegéig adómentes, az ezt meghaladó összeg adóköteles természetbeni juttatásnak minősül
Az üdülési szolgáltatással összefüggésben akkor is érvényesül az adómentesség, ha a munkavállalóval nem együtt üdül a közeli hozzátartozója. Előrelépés az is, hogy az üdülési szolgáltatás jár a szakképző iskola tanulóinak is, amennyiben az adott cég szerződésben van az oktatási intézménnyel. Jár még a szolgáltatás az elhunyt munkavállaló közeli hozzátartozójának is.
Tavaly az adóköteles természetbeni juttatások után a kifizetők negyvennégy százalékos személyi jövedelemadót, huszonkilenc százalékos tb járulékot, valamint három százalékos munkaadói járulékot fizettek, és idén még tovább növekedtek a cégek terhei, éppen ezért érdemes lehet elgondolkozni ezen a juttatási formán.
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem