2021. március 7. vasárnap Tamás

Hatalmas bukóban Gerendai Károly: kérdéses a Costes újranyitása?


Éttermein 200 milliót, fesztiválos érdekeltségein pedig majdnem másfél milliárd forintot bukott Gerendai Károly a járvány miatt. Az üzletember arról beszélt, a Ráday utcai Costes étterem nincs valami jó helyzetben, a Costes Downtown azonban készen áll a nyitásra.

Interjút adott a Dining Guide magazinnak Gerendai Károly. A meglehetősen lemondó hangulatú üzletember elmondta: reménykedik, hogy már csak két hónapig tartanak a lezárások, de már most évtizedek alatt felépített családi egzisztenciák válnak semmivé, éppen a reménykedés miatt - de bizakodásra ad okot, hogy már oltják az embereket.

Kijelentette: nemzetstratégiai kérdés, hogy a válság után kinyithassanak a Michelin-csillagos éttermek, Magyarország a turisztikai vonzerejét fogja elveszíteni a gasztroturisták szemében a luxuséttermek nélkül. Ami a saját éttermeiket illeti, a Costes Downtown készen áll a nyitásra,

de a Ráday utcai Costes étterem már nincs ennyire jó helyzetben.

Beadtak egy pályázati kérelmet, hátha belátják a döntéshozók, hogy szükség lesz a fine dining éttermekre - tette hozzá Gerendai Károly. Elmondta azt is, hogy a Digó pizzéria nincs akkora bajban, Budán is beüzemeltek egy kemencét, így több helyre tudnak kiszállítani.

Tavaly március óta csak a vendéglátóhelyeink 200 millió forint körüli veszteséget könyvelhettek el, és ekkor még nem is beszéltünk a többi cégem ennél is nagyobb bajairól. Például, ha a fesztiválokat szervező érdekeltségeimet nézzük, ott 1,45 milliárd forint lett a tavalyi veszteség, és még idén sem látjuk, hogy lesz-e egyáltalán bármi bevételünk

- összegezte az üzletember, akinek emiatt hitelt kellett felvennie. Gerendai attól tart, hogy a kormány úgy van "a kiéhezett vendégek első, rohamszerű megjelenésével a vendéglátóhelyeken, hogy itt már dől a lé, megoldódott a probléma", de szerinte azok a vendéglátóhelyek különösen nagy bajba kerülhetnek, amelyeknek nincs szabadtéri teraszuk, és a fine dining helyek is nehezen térnek magukhoz.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

03.04-03.10
Országos

Interspar

03.04-03.10
Országos

Spar, Interspar

Tavaszi készülődés
03.04-03.20
Országos

Lidl

03.04-03.10
Országos

Spar

03.04-03.10
Országos

Tesco

03.04-03.10
Országos

Auchan

03.04-03.10
Országos

Auchan

Húsvét
03.04-04.03
Budapest


HR Revolution 2021

Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?