2021. január 22. péntek Vince, Artúr

Akár háromszázmilliós hitelt is kínál az állami bank: így enyhítenék a koronaválságot


A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) új hiteltermék-változatot indít MFB Krízis Hitel Plusz néven, amely maximum 2,5%-os éves fix ügyfélkamat mellett igényelhető, maximum 300 millió forint hitelösszegig és egyaránt használható általános beruházási célokra, hitel/pénzügyi lízing kiváltására, likviditás és forgóeszköz finanszírozásra is. A hitelprogram közvetítését az MFB-vel szerződött pénzügyi vállalkozások végzik - közölte az állami tulajdonú cég lapunkkal.

Mint írták, a járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására az MFB Csoport áprilisban jelentette be több mint 1500 milliárd forintos keretösszegű, hitel-, tőke- és garancia megoldásokat tartalmazó gazdaságélénkítő csomagját. Ennek része a mostani konstrukció, amely finanszírozásának forrása a Magyar Nemzeti Bank "NHP Hajrá" programja.

A vállalkozások maximum  2,5%-os fix ügyfélkamat mellett vehetik fel a hitelt minimum 1 millió, maximum 300 millió forint összegben, melyet általános beruházási célokra (egyebek mellett tárgyi eszköz vásárlásra, gépbeszerzésre, illetve telephelyfejlesztésre), valamint  forgóeszköz és likviditás finanszírozásra fordíthatnak. Előbbi esetében maximum 10 év (ingatlan-finanszírozási cél esetén maximum 15 év), utóbbi esetében maximum 3 év futamidővel. 

Biztos, hogy a legjobb számlát használod a vállalkozásodhoz?
Ellenőrizd kalkulátorunkkal!

A hitelprogram lehetővé teszi más hitelek kiváltását, illetve a kizárólag szolgáltatási tevékenységet végző KKV részére azt, hogy a forgóeszközhitel teljes összegét működési költségeik fedezésére fordíthassák. A program forrásai pénzügyi vállalkozásokon keresztül érhetők el, melyek szervezetük méretéből adódóan hatékonyan érik el a mikro,- kis- és középvállalkozásokat.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Hiába van kanyarban az orosz vakcina: a magyarok köszönik, nem kérnek belőle
13 ezer fő töltötte ki a Pénzcentrum nagy covid-vakcina kutatását.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked