Akár háromszázmilliós hitelt is kínál az állami bank: így enyhítenék a koronaválságot

2020. december 2. 21:00

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) új hiteltermék-változatot indít MFB Krízis Hitel Plusz néven, amely maximum 2,5%-os éves fix ügyfélkamat mellett igényelhető, maximum 300 millió forint hitelösszegig és egyaránt használható általános beruházási célokra, hitel/pénzügyi lízing kiváltására, likviditás és forgóeszköz finanszírozásra is. A hitelprogram közvetítését az MFB-vel szerződött pénzügyi vállalkozások végzik - közölte az állami tulajdonú cég lapunkkal.

Mint írták, a járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására az MFB Csoport áprilisban jelentette be több mint 1500 milliárd forintos keretösszegű, hitel-, tőke- és garancia megoldásokat tartalmazó gazdaságélénkítő csomagját. Ennek része a mostani konstrukció, amely finanszírozásának forrása a Magyar Nemzeti Bank "NHP Hajrá" programja.

A vállalkozások maximum  2,5%-os fix ügyfélkamat mellett vehetik fel a hitelt minimum 1 millió, maximum 300 millió forint összegben, melyet általános beruházási célokra (egyebek mellett tárgyi eszköz vásárlásra, gépbeszerzésre, illetve telephelyfejlesztésre), valamint  forgóeszköz és likviditás finanszírozásra fordíthatnak. Előbbi esetében maximum 10 év (ingatlan-finanszírozási cél esetén maximum 15 év), utóbbi esetében maximum 3 év futamidővel. 

Biztos, hogy a legjobb számlát használod a vállalkozásodhoz?
Ellenőrizd kalkulátorunkkal!

A hitelprogram lehetővé teszi más hitelek kiváltását, illetve a kizárólag szolgáltatási tevékenységet végző KKV részére azt, hogy a forgóeszközhitel teljes összegét működési költségeik fedezésére fordíthassák. A program forrásai pénzügyi vállalkozásokon keresztül érhetők el, melyek szervezetük méretéből adódóan hatékonyan érik el a mikro,- kis- és középvállalkozásokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm