15 °C Budapest
Hamarosan az edzőtermekben is jön az online kassza

Hamarosan az edzőtermekben is jön az online kassza

Pénzcentrum
2016. augusztus 24. 09:32

Az elmúlt időszakban a testépítő klubokat ellenőrizte az adóhivatal, öt edzőteremből átlagosan egynél találtak problémát. Több vállalkozás mellett pedig az edzőtermeknél is jönnek ősztől az online kasszák - írja a Magyar Idők.


A Nemzeti Adó és Vámhivatal alkalmazottai az elmúlt hónapokban többször is megfordultak az edzőtermekben. A hatóság háromszáz ellenőrzést végzett el az edzőtermeknél, és az esetek egyötödében derült fény valamilyen szabálytalanságra. Az érintettek némelykor a nyugtát nem adták át, máskor az alkalmazottak bejelentéséről feledkeztek meg.

Szeptember 30. után pedig minden konditeremnek az adóhivatallal állandó kapcsolatban lévő kasszát kell használnia. De nem lesznek egyedül, az előírás szerint az autószervizekkel, a járműalkatrész-kereskedőkkel, a plasztikai sebészetekkel, a masszőrökkel, a mosodákkal és a tánctermekkel együtt kell csatlakozniuk az online kasszarendszerhez.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25