16 °C Budapest
Még most rendezd a tartozásodat, 9 nap múlva minősít a NAV

Még most rendezd a tartozásodat, 9 nap múlva minősít a NAV

2016. június 21. 13:04

Még nem késő rendezni az esetleges adótartozást ahhoz, hogy a második minősítési időszakban - ha az egyéb feltételek is teljesülnek - megbízható besorolást kapjon a vállalkozás.


Közeledik a második negyedéves minősítési időszak vége, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) júliusban ismét minősíti a cégjegyzékbe bejegyzett adózókat és az áfa-regisztrált adóalanyokat - írja közleményében a NAV. A besorolás a június 30-ai állapot alapján történik, a vállalkozások a kockázatos vagy a megbízható kategóriákba kerülnek. Az egyikbe sem sorolhatókra az általános eljárási szabályok vonatkoznak.

A megbízható minősítés egyik feltétele, hogy a vállalkozás adótartozása a negyedév végén (aktuálisan június 30-án) ne haladja meg az 500 ezer forintot. Az esetleges tartozást érdemes a hónap vége előtt rendezni, hiszen a megbízható adózói minősítés számtalan előnnyel jár.

Az első minősítés eredményéről küldött elektronikus levelet az Ügyfélkapun keresztül nézheted, kérdés esetén pedig akár telefonon, a NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerén keresztül is kaphatsz tájékoztatás.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?