12 °C Budapest
700 millióra perelte be Presszer a világsztárt: ellopták a dalát?

700 millióra perelte be Presszer a világsztárt: ellopták a dalát?

2016. május 21. 17:45

700 millió forintnak megfelelő amerikai dollárra perelte be Presszer Gábor az amerikai rapzenészt, Kanye Westet. A keresetet a Gyöngyhajú lány jogosulatlan felhasználása miatt nyújtotta be az Omega zenekar egykori dalszerzője.

Presszer Gábor 2,5 millió dollárra, vagyis nagyjából 700 millió forintra perelte be a világhírű rappert, Kanye Westet. Állítása szerint a hazánkban népszerű slágert, a Gyöngy hajú lányt használta fel jogosulatlanul az amerikai zenész - írja a TMZ.com.

Ugyan a rapper közvetlenül a dal kiadása előtt engedélyt kért, amit Presszer meg is adott, azzal a feltétellel, hogy hivatalosan is megállapodnak a jogdíjakról. A TMZ.com által szerzett információk szerint Kanye West el is küldött egy 10 ezer dolláros (kb. 2,8 millió forintos) csekket, hogy megkönnyítse a megállapodást, de Presszer ezt nem váltotta be. Ennek oka nem ismert egyelőre, illetve az sem, hogy a hivatalos megállapodás megszületett-e vagy sem. Ami biztos, hogy a magyar zenész most 2,5 millió dollárra perelte amerikai kollégáját, így valószínűleg a kért szerződés nem valósult meg.

Tényleg ellopta a világsztár a Gyöngyhajú lányt?

Nehéz megállapítani, hogy valóban lenyúlta-e Kanye West a híres magyar számot, mindenesetre a két dalban felfedezhetőek hasonlóságok. A jogsértés tényét azonban a bíróság mondhatja majd ki.

Íme a Gyöngyhajú lány:

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Íme a Kanye West száma, a New slaves:

Szavazz! Szerinted tényleg lenyúlták a Gyöngyhajú lányt?

NEKED AJÁNLJUK
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?