Csodás szezont zárnak a budapesti éttermek

Csodás szezont zárnak a budapesti éttermek

MTI
2015. augusztus 22. 09:01

Húsz-harminc százalékkal nőtt az idén az éttermek forgalma Budapest belvárosában, a vendéglátóhelyek piacbővülése 10-15 százalékra tehető az országban - írta szombati számában a Napi Gazdaság ágazati szereplőkre hivatkozva.

A külföldiek élénk költekezése mellett a magyarok éttermi fogyasztása is számottevően emelkedett a nyaralási szezonban.

A lap arról is ír, nem vetette vissza a magyarok utazási kedvét a hét elején tapasztalt őszies időjárás, továbbra is telt házzal üzemelnek a szálláshelyek vidéken, illetve Pest megyében az ünnepi hétvégén.

A szálláshely-szolgáltatók azt jelezték, a falusi turizmusban is kiemelkedő eredménnyel zárják az idényt, az országszerte gazdag programkínálat egész nyáron, különösen ezen a hétvégén utazásra csábította a családok többségét.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25