3 °C Budapest

Nem is gondolnád, mennyire elkötelezettek a magyar munkavállalók

MTI
2015. június 24. 16:02

Egy átlagos magyar vállalatnál a munkavállalók 60 százaléka elkötelezett a cég iránt, másoknak is ajánlja munkahelyét, nem tervez állást változtatni és az elvárásokon felül teljesít a vállalat céljai érdekében - derül ki az Aon Hewitt "Trendek a munkavállalók elkötelezettségében" című szerdán közzétett kutatásából.

A közlemény szerint a tanácsadó cég 164 ország, több mint 1000 vállalatának körülbelül 9 millió munkavállalóját kérdezte arról, hogy mi a véleménye munkahelyéről.

A magyarok elkötelezettsége kissé meghaladja az 57 százalékos európai szintet, azonban némileg elmarad a globális értéktől, amely 62 százalék. Magyarországon a dolgozók leginkább közvetlen felettesükkel és munkatársaikkal elégedettek, míg legkritikusabban fizetésükről és előrelépési lehetőségeikről nyilatkoznak

- fejtette ki Bakos Réka, az Aon Hewitt szakértője a közleményben.

Az, hogy világszerte a munkavállalók 62 százaléka elkötelezett cége iránt, enyhe emelkedést jelent az előző évhez képest. Latin-Amerika továbbra is a legstabilabb és legmagasabban elkötelezett régió, Afrika és Közép-Kelet tette meg a legnagyobb fejlődést: 2012-ben mért 53 százalékos munkavállalói elköteleződés idén elérte a 67 százalékot. Észak-Amerikában az elkötelezettség majdnem elérte a 66 százalékot, azaz a recesszió előtti szintet.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?