18 °C Budapest
Itt az új SPAR-bolt: ez vajon nyitva lesz vasárnap?

Itt az új SPAR-bolt: ez vajon nyitva lesz vasárnap?

2015. május 27. 16:34

Új üzletet nyit a SPAR Budapest belvárosában, a jogszabályok miatt azonban ez sem lehet nyitva vasárnap - derült ki az áruházlánc szerdai sajtótájékoztatóján.

További bővülést tervez a SPAR Magyarországon. Az áruházlánc az elmúlt 24 évben mintegy 1 milliárd eurót (310 milliárd forint) fektetett be a magyar piacon, ebből közel 55 millió eurót (17 milliárd forint) 2014-ben, és ezzel mintegy 800 új munkahelyet is létrhozott.

2015-ben is a növekedés a cél az üzletláncnál - annak ellenére, hogy a piaci körülmények megváltoztak, a vasárnapi zárva tartás miatt jelentősen átalakultak a vásárlási szokások.


Ez azt jelenti, hogy bár a 387. SPAR-üzletet nyitják csütörtökön - 317 millió forintos beruházással, összesen 22 munkahelyet teremtve - Budapest XIII. kerületében, ez sem lesz nyitva a hét utolsó napján. (Mint azt az áruházlánctól megtudtuk, most vasárnap egyébként kihasználja a bolt a jogszabályban engedélyezett "szabadnapot", és nyitva lesz.)

Mikor vásárolunk vasárnap helyett?

A szombat lett a vasárnapi zárva tartás egyértelmű nyertese - derül ki a SPAR három hete közzétett adataiból. Az áruházlánc boltjaiban 23 százalékkal vásárolnak többen szombatonként most, mint a vasárnapi boltzár bevezetését megelőzően. Ez hatalmas forgalomnövekedést jelent a szombati napon. Hétfőn is sokkal - 12 százalékkal - többen mennek a boltokba, mint korábban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A nagy vesztes ugyanakkor a szerda: a hét középső napján 5 százalékkal kevesebben vásárolnak most, mint márciusban. Nem véletlen, hogy az áruházláncok erre a napra próbálnak több vásárlót terelni a boltokba - például különféle akciókkal, kuponokkal.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?