23 °C Budapest
Munkahelyi hálózat, kockázatok nélkül (x)

Munkahelyi hálózat, kockázatok nélkül (x)

Pénzcentrum
2015. május 6. 13:34

Az üzlet sikerének kulcsa nemcsak a rugalmasság, hanem a biztonság is.

A Telekom új virtualizált VPN szolgáltatásával a kisebb vállalkozások is biztonságosan tudják nyújtani alkalmazottaiknak az irodai rendszerek távoli elérését.

A Telekom új megoldásának köszönhetően a vállalkozók biztosíthatják munkatársaiknak a rugalmas és biztonságos hozzáférést az irodai rendszereikhez, mindehhez pedig nincs szükség bonyolult titkosítást végző szerverekre, informatikai szaktudásra.

Ma már senki nem vitatja, hogy a rugalmas hozzáférés a céges rendszerekhez kulcsfontosságú az üzleti siker szempontjából, legyen szó mikro- kis- vagy épp közepes vállalkozásokról. A hatékony üzlet számos kisebb cég esetében is saját ügyviteli rendszerekre alapul, saját nyilvántartásokra, számlázó programokra, ügyfélnyilvántartó-rendszerekre, s még sorolhatnánk. A cégek egyre modernebb megoldásokat használnak annak érdekében, hogy a lehető legrugalmasabb munkafeltételeket biztosíthassák a dolgozóiknak, hogy a dolgozók bármikor és bárhol elérhessék a munkájukhoz szükséges emaileket, dokumentumokat, háttéranyagokat. Hatalmas versenyelőnyt jelent, ha valaki a munkaidő után, az otthoni gépéről is meg tud oldani egy hirtelen felmerült problémát azáltal, hogy bejelentkezik a céges hálózatba. Megkönnyíti az üzleti ügyek intézését, ha a cégnek több telephelye van és a központi rendszerek is minden telephelyről elérhetők. A biztonsági megoldások azonban sok helyütt még lokálisak, ez pedig kockázatot jelenthet.

Mivel a vállalkozások egyre több üzleti ügyet alapoznak informatikai rendszerekre és egyre több fontos információt tárolnak ilyen megoldásokban, kritikus kérdéssé vált, ezen rendszerek biztonsága. Fontos, hogy a vállalkozás teljes forgalma biztonsági szempontból kontrollált, legyen. A titkosított kapcsolat révén csökken az adatlopások veszélye, s a folyamatos forgalom-felügyelet segít megelőzni, hogy egy, a céges rendszerbe bejutó vírus komoly veszélyt jelentsen a rendszerekre. Ha több telephelyen használjuk ezeket a rendszereket, ez különösen fontos szempont.

A Telekom felhő alapú virtualizált megoldással (Cloud VPN) biztosítja a teljes adat- és informatikai biztonságot akár a legkisebb cégnek is, elérhető áron. Nagyobb beruházás nélkül, elég egy havonta fizethető előfizetés és néhány kattintás, s bármely vállalkozás kontrollálhatja, valamint biztonságban tudhatja hálózatát, méghozzá minden telephelyén, vagy bármely gépen, ahol a dolgozói hozzá szeretnének férni a céges rendszereikhez. A Telekom Cloud VPN szolgáltatás segítségével a felhasználók biztonságban használhatnak akár nyilvános, publikus wifi kapcsolatot is, mert a titkosítás megvédi a belső hálózatot az illetéktelen behatolóktól akár laptoppal akár mobil készülékkel csatlakoznak rá.

A Cloud VPN - virtuális magánhálózat igen rugalmas rendszer, többféle sebességgel igénybe vehető. Fontos, hogy a szolgáltatásnak nem része az internet-kapcsolat, tehát annak használatához már internet-előfizetéssel kell rendelkezni. Az is lényeges ugyanakkor, hogy a rendszer mindenféle internetelérés esetén működik.

Az előfizetést követően a vállalkozások vezetői néhány kattintással össze tudják rakni, milyen szolgáltatásokra van szükségük, a tűzfal és a komplex biztonsági funkciók alapvető részei a szolgáltatásnak. A szolgáltatás ára függ a választott sebességtől, de mindegyik csomag korlátlan számú felhasználót, telephelyet és szoftverklienst szolgálhat ki.

A teljeskörű informatikai biztonságot és rugalmasságot biztosító szolgáltatás már nettó 7920 Ft havi díjtól (bruttó 10058 Ft), 2 év hűségidővel, elérhető.

További információk

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?