15 °C Budapest
Ez is egy ötlet az adócsalás visszaszorítására

Ez is egy ötlet az adócsalás visszaszorítására

MTI
2015. január 22. 14:35

Pénztárgép által kibocsátott nyugták sorsolásával, úgynevezett nyugtalottóval akarja visszaszorítani az adócsalást a román kormány.

Victor Ponta miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy a kormány közvitára bocsátott egy sürgősségi kormányrendeletet, amelynek értelmében a Román Lottótársaság havonta sorsolást tart a játékba benevezett nyugtákból.

A szerencsejátékhoz hasonló elképzelés lényege, hogy egy személy a sorsolás időpontja előtti hónapban összegyűjtött, tetszőleges mennyiségű benevezett nyugtával vehet részt a sorsoláson.

A tervezet szerint 160 nyereményt sorsolnak, amelyeknek értéke egyformán, mintegy 1200 lej (84 120 forint). A részvétel nincs díjhoz kötve, a résztvevőknek annyit kell tenniük, hogy egy internetes felületen bejegyzik a benevezett nyugták adatait, amelyeket be kell mutatniuk kisorsolásuk esetén, a nyeremény felvétele előtt.

A kezdeményezés célja, hogy visszaszorítsa az adócsalást. A kormány ugyanis azt reméli, a nyerés lehetősége minél több nyugta összegyűjtésére és benevezésére ösztönzi a vásárlókat.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?