8 °C Budapest

Jelmezekkel, statisztákkal vadásznak a NAV-osok a pesti éjszakában

2014. október 15. 10:00

Rendkívül sűrűn ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a budapesti belvárosi vendéglátóhelyeket. Gyakran jelmezekkel, külsős szereplőkkel indulnak az ellenőrök.

A NAV nyár közepe óta hadban áll a budapesti belvárosi szórakozóhelyekkel. Júniusban még csak a romkocsmáknak ment neki a külföldi turistaforgalomra hivatkozva, augusztusra viszont már az összes budapesti éjszakai szórakozóhely célkeresztbe került.

A NAV egyenesen az utóbbi évek "legnagyobb szabású, összehangolt ellenőrzésének" nevezte az akciót. Az adóhivatal néhány korábbi vizsgálat eredményére hivatkozva állította, hogy a belvárosi helyeken széles körben megy a csalás és a jövedelemeltitkolás.

Az Indexnek többen arról panaszkodtak, hogy olyan gyakorivá váltak az ellenőrzések, amelyeket sokszor a legnagyobb csúcsforgalomra időzítenek, hogy akadályozzák a normális üzletmenetet.

A beszámolók szerint gyakran jelmezeket öltenek. Az egyik étteremben papi reverendában jelentek meg az ellenőrök. De derült már ki fekete bőrű terhes nőről és angol anyanyelvű asztaltársaságról is, hogy a NAV megbízásából érkeztek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az ellenőrök külsősöket is használnak az alkoholos italok vásárlásához, mivel az adóellenőrök munkaidőben nem ihatnak. Egy pesti vendéglátóhelyen a NAV-osok az egyik ellenőrzésen annyi röviditalt próbáltattak ki a statisztával, hogy az végül a helyszínen rosszul lett, és autóval kellett elszállítani. A külsők itatása nem olcsó mulatság, és rendszeresen a 10 ezer forint feletti számlákat hagynak az ellenőrök az éttermekben is.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem