24 °C Budapest

Razziázik a NAV: célpontban a boltosok

Pénzcentrum
2013. december 11. 09:02

A NAV elnöke körlevelet küldött szét a régiós főigazgatóknak illetve a Kiemelt- Adó és Vám Főigazgatóságnak, hogy nézzenek alaposan a boltosok körmére online pénztárgép-ügyben - derül ki az Index birtokába jutott körlevélből.

A levél alaposan körbeírja, hogy az ellenőröknek mit kell tenniük az ellenőrzéseken, és arra is felszólítja a területi képviseleteket, hogy haladéktalanul kezdje meg az ellenőrzéseket.

Első lépésben az ellenőröknek vizsgálnia kell, hogy elment-e az új kasszára vonatkozó megrendelés (akinek a pénztárgépe elektronikus naplózásra képes, azok mentesülnek az egész alól). Aki azt mondja, hogy rendelt, annak igazolnia kell, de csak olyan papír jó, amit a NAV-tól kapott.

Akinek nincs ilyen azt figyelmeztetni kell, hogy adja le a megrendelést a NAV-on keresztül (november 16-tól már csak az adóhatóságon keresztül lehet intézni a dolgot). Aki még nem rendelt, az 3 nap haladékot kaphat, utána automatikusan mulasztási bírságot kap.

Magánszemélynél a bírság 250 ezer forint, cégnél 500 ezer forint lehet. Azt a boltost viszont nem büntetik meg, akinek azért nincs megrendelt gépe, mert januártól nem üzemel.

NEKED AJÁNLJUK
Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem