-1 °C Budapest

Razziázik a NAV: célpontban a boltosok

Pénzcentrum
2013. december 11. 09:02

A NAV elnöke körlevelet küldött szét a régiós főigazgatóknak illetve a Kiemelt- Adó és Vám Főigazgatóságnak, hogy nézzenek alaposan a boltosok körmére online pénztárgép-ügyben - derül ki az Index birtokába jutott körlevélből.

A levél alaposan körbeírja, hogy az ellenőröknek mit kell tenniük az ellenőrzéseken, és arra is felszólítja a területi képviseleteket, hogy haladéktalanul kezdje meg az ellenőrzéseket.

Első lépésben az ellenőröknek vizsgálnia kell, hogy elment-e az új kasszára vonatkozó megrendelés (akinek a pénztárgépe elektronikus naplózásra képes, azok mentesülnek az egész alól). Aki azt mondja, hogy rendelt, annak igazolnia kell, de csak olyan papír jó, amit a NAV-tól kapott.

Akinek nincs ilyen azt figyelmeztetni kell, hogy adja le a megrendelést a NAV-on keresztül (november 16-tól már csak az adóhatóságon keresztül lehet intézni a dolgot). Aki még nem rendelt, az 3 nap haladékot kaphat, utána automatikusan mulasztási bírságot kap.

Magánszemélynél a bírság 250 ezer forint, cégnél 500 ezer forint lehet. Azt a boltost viszont nem büntetik meg, akinek azért nincs megrendelt gépe, mert januártól nem üzemel.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?