Mikortól mászik be a kasszákba a NAV?

Pénzcentrum
2013. február 12. 08:32

A pénztárgép-rendelet tervezete elkészült, a pénztárgépek és az adóhivatal közötti elektronikus kapcsolat kiépítését előíró jogszabály hamarosan nyilvános lesz, közölte az NGM sajtóirodája az Indexel.

Az azonban, hogy mikortól lép életbe a rendelet, csak akkor derül majd ki, ha a rendelet nyilvános lesz. Ettől a határidőtől függ azonban, hogy mennyi ideje lesz a gazdasági szereplőknek arra, hogy lecseréljék a pénztárgépeiket. Elvileg ezt április elsejéig meg kellene tenni, de ez az időpont tarthatatlannak tűnik, ezért a rendeletben várhatóan új dátum lesz.

Az NGM szerint az időpont meghatározásakor szempont volt az is, hogy valamennyi érintett megtehesse a szükséges lépéseket, és a rendelet ne állítsa megoldhatatlan feladat elé a hazai vállalkozásokat. Emellett a minisztérium arra is kiemelten figyelt, hogy meglegyen a törvénytől várt bevételnövekedés, emiatt pedig nem tolhatták tovább az előkészítést. Az NGM szerint ez azt jelenti, hogy "pár hónapon belül valamennyi hazai pénztárgép elektronikus kapcsolatban fog állni az adóhivatallal."

Azt sem tudni még, hogy mennyivel fogja támogatni a kormány a pénztárgépek cseréjét. A csere ugyanis komoly összegbe is kerülhet. Balog Ádám, az NGM helyettes államtitkára korábban azt nyilatkozta, hogy akár tízmilliárd forinttal is támogathatja az állam a 250 ezer működő pénztárgépből lecserélendő mintegy nyolcvan százaléknyit. Ez a szám azonban alatta marad annak, amit a szakértők mondanak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem