10 °C Budapest

Mikortól mászik be a kasszákba a NAV?

Pénzcentrum
2013. február 12. 08:32

A pénztárgép-rendelet tervezete elkészült, a pénztárgépek és az adóhivatal közötti elektronikus kapcsolat kiépítését előíró jogszabály hamarosan nyilvános lesz, közölte az NGM sajtóirodája az Indexel.

Az azonban, hogy mikortól lép életbe a rendelet, csak akkor derül majd ki, ha a rendelet nyilvános lesz. Ettől a határidőtől függ azonban, hogy mennyi ideje lesz a gazdasági szereplőknek arra, hogy lecseréljék a pénztárgépeiket. Elvileg ezt április elsejéig meg kellene tenni, de ez az időpont tarthatatlannak tűnik, ezért a rendeletben várhatóan új dátum lesz.

Az NGM szerint az időpont meghatározásakor szempont volt az is, hogy valamennyi érintett megtehesse a szükséges lépéseket, és a rendelet ne állítsa megoldhatatlan feladat elé a hazai vállalkozásokat. Emellett a minisztérium arra is kiemelten figyelt, hogy meglegyen a törvénytől várt bevételnövekedés, emiatt pedig nem tolhatták tovább az előkészítést. Az NGM szerint ez azt jelenti, hogy "pár hónapon belül valamennyi hazai pénztárgép elektronikus kapcsolatban fog állni az adóhivatallal."

Azt sem tudni még, hogy mennyivel fogja támogatni a kormány a pénztárgépek cseréjét. A csere ugyanis komoly összegbe is kerülhet. Balog Ádám, az NGM helyettes államtitkára korábban azt nyilatkozta, hogy akár tízmilliárd forinttal is támogathatja az állam a 250 ezer működő pénztárgépből lecserélendő mintegy nyolcvan százaléknyit. Ez a szám azonban alatta marad annak, amit a szakértők mondanak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 24. szombat
Szökõnap
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem