3 °C Budapest

Sorra zárják be a pizzériákat Magyarországon

Pénzcentrum
2012. augusztus 23. 12:05

Lakossági bejelentés alapján az elmúlt napokban négy pizzéria működésének felfüggesztéséről is rendelkezett a területileg illetékes élelmiszer-biztosági hatóság Bács-Kiskun megyében - tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH)

Tompán az egyik pizzériában a nem megfelelő élelmiszerbiztonsági körülmények miatt - a hatóság még májusban felfüggesztette az ételkészítést, valamint az étel és ital kiszolgálást, és az üzemelés megkezdését a hatósági hozzájárulás ismételt megszerzéséhez kötötte. Az üzemeltető az ismételt hozzájárulásért nem jelentkezett, azonban augusztus elején lakossági panaszbejelentés érkezett arról, hogy a pizzéria működik. A soron kívül elvégzett ellenőrzés az eredeti hibák fennállását és az érvényes határozat megsértését állapította meg, emiatt újból felfüggesztésre került a pizzéria tevékenysége. Emellett az üzemeltető több százezer forintos élelmiszerlánc felügyeleti bírság megfizetésének néz elébe.

A másik három (egy kiskunmajsai, és két kiskunhalasi) pizzéria szabálytalan tevékenységéről is lakossági bejelentés érkezett a hatóságokhoz. Az azonos tulajdonoshoz köthető kft-k által üzemeltetett pizzériákat a rendőrség koordinálásával egyidejűleg ellenőrizték a hatóságok és a közüzemi szolgáltatók. Utóbbiak, a helyszínen tapasztalt szabálytalanságok miatt, az elektromos-áram, víz és gáz-szolgáltatás azonnali megszüntetése, lekötése mellett döntöttek. A közművek lezárásával az alapvető, élelmiszerbiztonsági szempontból fontos üzemeltetési feltételek megszűntek, így az élelmiszerlánc felügyeleti hatóság a pizzériák működését - a feltételek megteremtéséig - azonnali hatállyal megtiltotta.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 27. 16:06