2 °C Budapest

Sorra zárják be a pizzériákat Magyarországon

Pénzcentrum
2012. augusztus 23. 12:05

Lakossági bejelentés alapján az elmúlt napokban négy pizzéria működésének felfüggesztéséről is rendelkezett a területileg illetékes élelmiszer-biztosági hatóság Bács-Kiskun megyében - tájékoztatta lapunkat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Tompán az egyik pizzériában a nem megfelelő élelmiszerbiztonsági körülmények miatt - a hatóság még májusban felfüggesztette az ételkészítést, valamint az étel és ital kiszolgálást, és az üzemelés megkezdését a hatósági hozzájárulás ismételt megszerzéséhez kötötte. Az üzemeltető az ismételt hozzájárulásért nem jelentkezett, azonban augusztus elején lakossági panaszbejelentés érkezett arról, hogy a pizzéria működik. A soron kívül elvégzett ellenőrzés az eredeti hibák fennállását és az érvényes határozat megsértését állapította meg, emiatt újból felfüggesztésre került a pizzéria tevékenysége. Emellett az üzemeltető több százezer forintos élelmiszerlánc felügyeleti bírság megfizetésének néz elébe.

A másik három (egy kiskunmajsai, és két kiskunhalasi) pizzéria szabálytalan tevékenységéről is lakossági bejelentés érkezett a hatóságokhoz. Az azonos tulajdonoshoz köthető kft-k által üzemeltetett pizzériákat a rendőrség koordinálásával egyidejűleg ellenőrizték a hatóságok és a közüzemi szolgáltatók. Utóbbiak, a helyszínen tapasztalt szabálytalanságok miatt, az elektromos-áram, víz és gáz-szolgáltatás azonnali megszüntetése, lekötése mellett döntöttek. A közművek lezárásával az alapvető, élelmiszerbiztonsági szempontból fontos üzemeltetési feltételek megszűntek, így az élelmiszerlánc felügyeleti hatóság a pizzériák működését - a feltételek megteremtéséig - azonnali hatállyal megtiltotta.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20