3 °C Budapest

Az eltiltott cégvezetők neve is benne lesz az ingyenes céginformációban

MTI
2012. június 13. 15:36

Azok a cégvezetők, gazdasági társaságok jelenlegi és volt vezető tisztségviselői, cégvezetői vagy tagjai, akiket a gazdasági társasági törvény alapján a bíróság az ilyen pozíciótól eltiltott, július 1-jétől napi frissítéssel felkerülnek az ingyenes céginformációk közé - a közigazgatási és igazságügyi miniszter erről szóló rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A társasági törvény szerint - egyebek mellett - az olyan cégvezetőt lehet eltiltani az ilyen pozíciótól 5 évre, akinek a cége felszámolása után kifizetetlen tartozása maradt, vagy akit a bíróság a vezető tisztség gyakorlásától eltiltott.

Az ingyenes céginformációról szóló rendelet jelenleg azt mondja ki, hogy heti frissítéssel ismerhető meg a cégjegyzékben szereplő valamennyi bejegyzett, illetve bejegyzésre váró adat. A módosítás felsorolja a megismerhető adatokat - például cégjegyzékszám, székhely, képviselők -, amelyek azonban a jövőben naponta frissülnek.

A tervezet módosítja a fizetős céginformációs rendeletet is. Ebben kétharmadára csökken az elektronikusan kért információk díja. Így a névjegyért 1.380, a cégkivonatért 1.980, míg a valamennyi adatot tartalmazó cégmásolatért 3.180 forintot kell fizetni.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?