24 °C Budapest

Rabok varrják a rendőrök új ruháját

Pénzcentrum
2011. január 12. 09:02

A váci és a kalocsai büntetésvégrehajtási intézetben készülnek a rendőrség bevetési ruhái és cipői - írja a Népszabadság.

A rendőrség januártól kezdődően lecseréli a közterületeken szolgáló rendőrök úgynevezett bevetési ruháit. A lap úgy tudja, a későbbiekben valamennyi, a Belügyminisztérium irányítása alá tartó rendvédelmi szerv bevetési ruháját is korszerűbbre cserélik.

Takarékossági okokból az új bevetési ruhákat és cipőket a büntetés-végrehajtás üzemeiben (Vácott, Kalocsán) varratják. E cégek megbízása mellett szólt az is, hogy az állami megrendelések teljesítésével tartósan értelmes munkát tudnak adni az elítélteknek. A két fegyintézethez tartozó bv-vállalatoknál már kiképezték a fogvatartottakat a rendőrruhák és -cipők gyártására, s megvásárolták a termelés megindításához szükséges alapanyagokat is.

 

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?