Becsődölt az online élelmiszerboltok negyede

2010. december 3. 14:02

Minden negyedik online élelmiszerüzlet megszünteti a tevékenységét Nagy-Britanniában. Évekkel ezelőtt az internetes megrendelés által történt vásárlás a kényelmessége révén még forradalmasította az üzletágat. Nem kellett a fogyasztóknak elmenni a szupermarketekbe, és a nehéz szatyrokat sem kellett hazafelé cipelniük. A termékeket a házaik ajtajáig, helybe szállították ki.

Idén azonban fordult a kocka. Sok vevő panaszkodott a magas árakra, a nem megfelelő kiszállítási időre és a rendelés feldolgozási hibáira. Ennek következtében többen visszatértek a hagyományos bolti formákhoz. A megcsappant vásárlói létszám miatt az üzletek negyede hagyott fel a tevékenységével. 

A fogyasztók elvándorlásában fontos szerepet játszott még, hogy az emberek szeretik látni és kézbe fogni a terméket, mielőtt kifizetik azt. Az online megrendelésnél viszont erre nincs lehetőségük.

A szigetország lakosai nem egyszer azon is felháborodtak, hogy nem a kért árut szállították ki nekik. Ha a megrendelt termék nem volt készleten, akkor az áruház helyettesítő portékát küldött helyette, ami azonban többeknek csalódást okozott.

Ezen felül az élelmiszereknél (tej, tojás, felvágott) nem árt látni a lejárati, szavatossági dátumot; amit az internettel ellentétben egy kereskedelmi üzletben bárki meg tud nézni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nagy-Britannia online élelmiszerbolt piacán a Tesco vezet a maga 32 százalékos piaci részesedésével. Az elmúlt időszakbana Tesco és más életben maradt, nagyobb értékesítők is csak igen nagy áldozatok árán tudnak profitot termelni. A karácsonyi szezonban viszont jelentős forgalomnövekedésre számítanak a szereplők.


 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?