36 °C Budapest

Becsődölt az online élelmiszerboltok negyede

2010. december 3. 14:02

Minden negyedik online élelmiszerüzlet megszünteti a tevékenységét Nagy-Britanniában. Évekkel ezelőtt az internetes megrendelés által történt vásárlás a kényelmessége révén még forradalmasította az üzletágat. Nem kellett a fogyasztóknak elmenni a szupermarketekbe, és a nehéz szatyrokat sem kellett hazafelé cipelniük. A termékeket a házaik ajtajáig, helybe szállították ki.

Idén azonban fordult a kocka. Sok vevő panaszkodott a magas árakra, a nem megfelelő kiszállítási időre és a rendelés feldolgozási hibáira. Ennek következtében többen visszatértek a hagyományos bolti formákhoz. A megcsappant vásárlói létszám miatt az üzletek negyede hagyott fel a tevékenységével. 

A fogyasztók elvándorlásában fontos szerepet játszott még, hogy az emberek szeretik látni és kézbe fogni a terméket, mielőtt kifizetik azt. Az online megrendelésnél viszont erre nincs lehetőségük.

A szigetország lakosai nem egyszer azon is felháborodtak, hogy nem a kért árut szállították ki nekik. Ha a megrendelt termék nem volt készleten, akkor az áruház helyettesítő portékát küldött helyette, ami azonban többeknek csalódást okozott.

Ezen felül az élelmiszereknél (tej, tojás, felvágott) nem árt látni a lejárati, szavatossági dátumot; amit az internettel ellentétben egy kereskedelmi üzletben bárki meg tud nézni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nagy-Britannia online élelmiszerbolt piacán a Tesco vezet a maga 32 százalékos piaci részesedésével. Az elmúlt időszakbana Tesco és más életben maradt, nagyobb értékesítők is csak igen nagy áldozatok árán tudnak profitot termelni. A karácsonyi szezonban viszont jelentős forgalomnövekedésre számítanak a szereplők.


 

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?