19 °C Budapest

Kutyafitnesz: vissza kell fizetni a felvett uniós pénzt

2010. december 3. 09:02

Vissza kell fizetnie az előleget annak a cégnek, amelynek Drégelypalánkra tervezett- és a sajtóban csak kutyafitneszként emlegetett - beruházását az Open Europe londoni székhelyű szervezet néhány hete a legértelmetlenebb uniós projektek listáján a kétes értékű első helyre sorolta - közölte a Bruxinfo.

2009-ben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mintegy 112 millió forintos uniós támogatást ítélt oda a Gyrotech Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nek állatéletprogram kialakítására kutyáknak. A vállalkozásnak előlegként 44,7 millió forintot fizettek ki.

A beruházást a cég egy 1600 lakosú faluba tervezte, de a kutyafitnesz azóta sem nyitott meg. A kft. azzal indokolta a beruházását, hogy a támogatásból olyan szolgáltatást nyújthatnak a kutyáknak, ami segíti az egészségmegőrzésüket, "fittségük folyamatos fenntartását", műtét utáni lábadozásukat. A cég szerint a projekt piaci bevezetése után átütő és gyors üzleti sikerre lehet számítani, s mindez része a Gyrotech Kft. hosszabb távú tervének, egy "világszínvonalú állat-egészségügyi centrum" létrehozásának.

A kép illusztráció (Forrás: Magyar Hírlap)

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint a projekt ellen már Magyarországon is elindult a szabálytalansági eljárás. A szervezet pedig egy hete úgy döntött, eláll a támogatási szerződéstől. Arról, hogy pontosan milyen szabálytalanságokat tártak fel, nem adtak tájékoztatást.

 

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?