31 °C Budapest

Kutyafitnesz: vissza kell fizetni a felvett uniós pénzt

2010. december 3. 09:02

Vissza kell fizetnie az előleget annak a cégnek, amelynek Drégelypalánkra tervezett- és a sajtóban csak kutyafitneszként emlegetett - beruházását az Open Europe londoni székhelyű szervezet néhány hete a legértelmetlenebb uniós projektek listáján a kétes értékű első helyre sorolta - közölte a Bruxinfo.

2009-ben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mintegy 112 millió forintos uniós támogatást ítélt oda a Gyrotech Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-nek állatéletprogram kialakítására kutyáknak. A vállalkozásnak előlegként 44,7 millió forintot fizettek ki.

A beruházást a cég egy 1600 lakosú faluba tervezte, de a kutyafitnesz azóta sem nyitott meg. A kft. azzal indokolta a beruházását, hogy a támogatásból olyan szolgáltatást nyújthatnak a kutyáknak, ami segíti az egészségmegőrzésüket, "fittségük folyamatos fenntartását", műtét utáni lábadozásukat. A cég szerint a projekt piaci bevezetése után átütő és gyors üzleti sikerre lehet számítani, s mindez része a Gyrotech Kft. hosszabb távú tervének, egy "világszínvonalú állat-egészségügyi centrum" létrehozásának.

A kép illusztráció (Forrás: Magyar Hírlap)

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint a projekt ellen már Magyarországon is elindult a szabálytalansági eljárás. A szervezet pedig egy hete úgy döntött, eláll a támogatási szerződéstől. Arról, hogy pontosan milyen szabálytalanságokat tártak fel, nem adtak tájékoztatást.

 

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10