Nem gyárt több chipset a Chio Magyarországon

2010. október 14. 15:32

Átszervezést terveznek az anyavállalat menedzsmentjének döntése alapján a Chio Magyarország Kft. tevékenységében - mondta az MTI-nek az Intersnack International magyar érdekeltségének vezérigazgatója.

Somogyi György közölte: a holland anyavállalat azt tervezi, hogy átszervezi a cég teljes európai gyártó kapacitását, és regionális ellátó központokat hoz létre. Ez érinti a magyar leányvállalat munkáját is. A magyar cégnek két gyártó telephelye van Magyarországon, Zircen és Győrben.

Az átszervezés egyrészt a zirci üzemet érinti, ahol a Chio burgonyachipset állítanak elő. A chipstermelést ugyanis megszüntetik a magyar cégnél, és Zircen egy raktárbázist alakítanak ki. A győri üzemben pedig a snackgyártás további növelését tervezik. Ezért a gyár kapacitását növelni kívánják, mivel itt szeretnének kialakítani egy közép-kelet-európai gyártó központot.

Az anyavállalat terveiről a leginkább érintetteket csütörtökön tájékoztatta Somogyi György Zircen. A vezérigazgató a dolgozóknak bejelentette, hogy a Chio Magyarország Kft. az átszervezés miatt megkezdi azt a négyhetes - a Munka Törvénykönyve által kötelezően előírt - egyeztetési folyamatot, amelynek során tisztázzák a munkavállalók képviselőivel az átszervezés körülményeit és azt, hogy mindez hogyan érinti majd a dolgozókat. A győri befektetés mértékéről még konkrétumokat Somogyi György nem tudott mondani.

Most a cégnél összesen 450-en dolgoznak, ebből Zircen 75 főt, Győrben 200 főt, Budapesten és a vidéki kirendeltségeken pedig 175 embert foglalkoztatnak.

A Chio Magyarország Kft. tavalyi árbevétele elérte a 12,94 milliárd forintot. Ez mintegy 4 százalékkal volt kisebb az előző évinél. A visszaesést a vezérigazgató a gazdasági válsággal magyarázta. Jelezte: az árbevétel csökkenésében a bel- és külföldi fogyasztás visszaesése egyaránt közrejátszott. Az idén a cég a tavalyihoz hasonlóan 12,5-13,0 milliárd forintos árbevételt tervez.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A cég árbevételének 60 százalékát a snack eladásából, míg 40 százalékát a chipsek értékesítéséből realizálja. Az export az árbevétel mindegy harmadát teszi ki. A Chio Magyarország Kft. a chipseknél piacvezető hazánkban, míg egyes snackfajtáknál - a sütött termékeknél - is ezt a pozíciót birtokolja.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?