14 °C Budapest

Nem gyárt több chipset a Chio Magyarországon

2010. október 14. 15:32

Átszervezést terveznek az anyavállalat menedzsmentjének döntése alapján a Chio Magyarország Kft. tevékenységében - mondta az MTI-nek az Intersnack International magyar érdekeltségének vezérigazgatója.

Somogyi György közölte: a holland anyavállalat azt tervezi, hogy átszervezi a cég teljes európai gyártó kapacitását, és regionális ellátó központokat hoz létre. Ez érinti a magyar leányvállalat munkáját is. A magyar cégnek két gyártó telephelye van Magyarországon, Zircen és Győrben.

Az átszervezés egyrészt a zirci üzemet érinti, ahol a Chio burgonyachipset állítanak elő. A chipstermelést ugyanis megszüntetik a magyar cégnél, és Zircen egy raktárbázist alakítanak ki. A győri üzemben pedig a snackgyártás további növelését tervezik. Ezért a gyár kapacitását növelni kívánják, mivel itt szeretnének kialakítani egy közép-kelet-európai gyártó központot.

Az anyavállalat terveiről a leginkább érintetteket csütörtökön tájékoztatta Somogyi György Zircen. A vezérigazgató a dolgozóknak bejelentette, hogy a Chio Magyarország Kft. az átszervezés miatt megkezdi azt a négyhetes - a Munka Törvénykönyve által kötelezően előírt - egyeztetési folyamatot, amelynek során tisztázzák a munkavállalók képviselőivel az átszervezés körülményeit és azt, hogy mindez hogyan érinti majd a dolgozókat. A győri befektetés mértékéről még konkrétumokat Somogyi György nem tudott mondani.

Most a cégnél összesen 450-en dolgoznak, ebből Zircen 75 főt, Győrben 200 főt, Budapesten és a vidéki kirendeltségeken pedig 175 embert foglalkoztatnak.

A Chio Magyarország Kft. tavalyi árbevétele elérte a 12,94 milliárd forintot. Ez mintegy 4 százalékkal volt kisebb az előző évinél. A visszaesést a vezérigazgató a gazdasági válsággal magyarázta. Jelezte: az árbevétel csökkenésében a bel- és külföldi fogyasztás visszaesése egyaránt közrejátszott. Az idén a cég a tavalyihoz hasonlóan 12,5-13,0 milliárd forintos árbevételt tervez.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A cég árbevételének 60 százalékát a snack eladásából, míg 40 százalékát a chipsek értékesítéséből realizálja. Az export az árbevétel mindegy harmadát teszi ki. A Chio Magyarország Kft. a chipseknél piacvezető hazánkban, míg egyes snackfajtáknál - a sütött termékeknél - is ezt a pozíciót birtokolja.

 

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?