Pénzt hozott a Sziget a szervezőknek

Pénzcentrum
2010. augusztus 17. 09:32

Még nem lehet tudni pontosan, hogy milyen összegű profitot hozott az idei Sziget, de annyi biztos, hogy nem zártak veszteséggel a szervezők - írja a Napi Gazdaság.

Az előzetes várakozások szerint nagyjából 50-100 millió forintos profitot könyvelhet el a Sziget fesztivál. A végleges kalkulációkat azonban csak a helyreállítás összes költségének ismeretében lehet elvégezni - írja a lap.

A 2010-es Sziget szervezői idén mintegy 2,7 milliárd forintos árbevételre számítottak, melyből 7% származott vendéglátásból, 25% a szponzori pénzekből. Az összeg kicsivel több mint kétharmada pedig a jegyárbevételekből jött össze. Idén összesen 382 ezer látogatója volt a Szigetnek, nyolcezerrel kevesebb a tavalyi számhoz képest - nyilatkozta a lapnak Gerendai Károly a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.

Az összes látogató körülbelül harmada volt külföldi (főként hollandok, franciák, németek, olaszok), azonban az egyes napokon a látogatók nagyjából 50-50%-a jött belföldről illetve külföldről. A magyarok jellemzően a napijegyeket keresték, míg a külföldiek tipikusan hetijeggyel látogatták a fesztivált.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?