33 °C Budapest

Erste Bank: aktualizált jelzáloghitelezési szabályok

2010. július 6. 12:32

Az időközben megjelent jogszabály-tervezet és a Nemzetgazdasági Minisztérium által kiadott érdemi információk alapján az Erste Bank Hungary Nyrt. továbbra is nyújt deviza alapú, részben vagy egészben ingatlanra alapított jelzáloggal fedezett hiteleket mikrovállalkozásoknak.

A folyamatban lévő lakossági ügyleteknél azokban az esetekben, ahol már döntés született a hitelről, ott a döntésnek megfelelően továbbra is devizában nyújtja a kölcsönt a bank, amennyiben a szerződéskötésre a jogszabály hatályba lépéséig sor kerül.

A jogszabály tervezet alapján az új szabályozás a gazdasági társaságokra és egyéni vállalkozókra nem vonatkozik, így a mikrovállalati ügyfélkörben 2010.07.06-tól a korábbi korlátozások feloldásra kerülnek (a természetes személyekből kivételként a jogszabály csak az egyéni vállalkozókat említi, ezért a korlátozások az őstermelőkre és az adószámmal rendelkező magánszemélyekre továbbra is érvényben maradnak).

Azon deviza lakossági kölcsönigények esetében, melyekre vonatkozóan 2010. július 1. előtt már megszületett a pozitív döntés, ott a bank változatlanul devizában nyújtja a kölcsönt, amennyiben a szerződéskötésre a jogszabály hatályba lépéséig sor kerül.

Azon deviza lakossági kölcsönigények esetében, melyekre vonatkozó kérelmet a bank 2010. július 1. előtt már befogadta, de a hitelügylet kapcsán még nem született döntés, ott már forintban fog történni a hitelbírálat és pozitív döntés után kizárólag forintban bocsájtja az ügyfél rendelkezésére a kölcsönt a bank.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az Erste Bank Hungary lakossági ügyletek esetében 2010. július 1-től továbbra sem fogad be forinttól eltérő devizanemű jelzáloghitelre vonatkozó új hiteligényt.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?